Esaretin Bedeli filminin yönetmeni Frank Darabont, filmin IMDb'de "tüm zamanların en iyi filmleri" sıralamasında oturması gerektiğinden emin olmadığını belirtti

Esaretin Bedeli'nin yönetmeni, filmin IMDb birinciliğine karşı çıktı


Uzun yıllardır IMDb veritabanındaki "Tüm Zamanların En İyi 250 Filmi" listesinde zirvenin sahibi olab Esaretin Bedeli filminin yönetmeni Frank Darabont, "Daha iyi bir film biliyorum" dedi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Film veritabanında 10 üzerinden 9,3 alan film, Ucuz Roman (Pulp Fiction), 12 Öfkeli Adam (12 Angry Men) ve Schindler'in Listesi (Schindler’s List) gibi filmlerin üstünde yer alıyor.

Frank Darabont Paste Magazine isimli bir dergiye konuşan Darabont, “Bu listeye bakıp tabii ki The Godfather ya da Citizen Kane gibi filmleri görüyorum. Fakat bir düşünün ‘Shawshank gerçekten The Godfather’dan daha mı iyi?’ Buna inanmakta zorlanıyorum.” dedi.

Darabont sözlerine, “Fakat bu tip şeylerde son karar verici izleyici. Bu hayli memnuniyet verici” diye devam etti.

Filmden kalanlar üzerine düşüncelerini belirten Darabont, “Filmi çekme deneyimi çok uzun zaman önceydi. Ne zaman geri dönüp baksam çoğunlukla oyunculuğun ne kadar iyi olduğu konusunda hayran kalıyorum. O zaman böyle bir kasta sahip olduğumuz için minnettarım” dedi.

Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın yer aldığı film, En İyi Film ödülü dahil olmak üzere 7 dalda Oscar’a aday gösterilmişti fakat ödüllerin hiçbirini kazanamamıştı.