Hükümetin yandaşı Yeni Şafak gazetesinin yazarı Markar Esayan, AKP'nin 'halk devrimi' yaptığını , BirGün'ün ise 'devrim'i engellemeye çalıştığını iddia etti

Esayan'ın 'devrim'ini BirGün engelliyormuş!

Hükümetin yandaşı Yeni Şafak gazetesinin yazarı Markar Esayan, AKP'nin 'halk devrimi' yaptığını iddia etti. Bugünkü köşesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a methiyeler düzme mesleğini devam ettiren Esayan, 'halkın ilk defa bir liderine yaşarken sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadığı'nı savundu. Esayan'ın yazısındaki bir diğer iddia ise oldukça 'şaşırtıcı'! Esayan, Erdoğan'ın gerçekleştirmek istediği 'halk devriminin' BirGün tarafından engellenmeye çalışıldığını söyledi. Esayan'ın yazısında ilgili bölüm şöyle: Şimdi 'Ne sihirdir ne keramet, el çabukluğu marifet' diyerek tüm bu acılı tarihi unutup, yaşanan tüm değişimi yok sayıp 'Yok yolsuzluk, yok çatı aday, yok diktatörlük' diyerek o aşağı, hakir gördükleri, hiçbir zaman saygı ve sevgi duymadıkları bu halkı kandırmak, bu yüz yıllık fırsatı ellerinden çekip almak istiyorlar. Operasyonlarla ele geçirdikleri irili ufaklı partileri, yüzde 65'ini kontrol ettikleri yerli medya, Der Spiegel, WSJ vs. desteği ve Guardian'a, New York Times'a yazdıkları ezik makaleler ile akı siyah gösterme peşindeler. Sözcü'sünden Birgün'üne yek vücut olmuş bir halk devriminin önüne geçmeye çalışıyorlar."

TEPKİLERDEN NASİBİNİ ALMIŞTI
Erdoğan, dün NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlarken konuşmasının bir bölümünde "Bırakın Türkiye’de Türk, Türk olduğunu Kürt Kürt olduğunu söylesin. Bunda ne var? Benim için bir ara neler dediler. Gürcü dediler. Affedersin daha çirkinini söylediler, Ermeni dediler. Ama ben Türküm” demişti. Erdoğan'ın bu açıklaması üzerine Erdoğan hayranı Esayan da sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Yapılan yorumlarda Erdoğan'ın Ermeni kelimesini hakaret gibi kullanması eleştirilmiş, Esayan'ın Erdoğan yandaşlığı sert tepki görmüştü.