MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, bir üyesinin yaşadığı şiddet ve tacizi protesto etmek için önceki gün Eskişehir Adalar Migros önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında...

Ozan Gezmiş Eskişehir

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, bir üyesinin yaşadığı şiddet ve tacizi protesto etmek için önceki gün Eskişehir Adalar Migros önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında ‘LGBTT Bireylere Yönelik Şiddete Son’ pankartı açıldı.
Basın açıklamasını okuyan Cihan Ildız “Nefret suçları yasalarda tanımlanan ve LGBTT bireylerine karşı hukuk önünde ve sosyal alanda uygulanan ayrımcılıklar ortadan kalkana kadar, homofobi ve transfobiye karşı mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Ildız üyelerine yönelik yaşanan şiddet olayını şöyle anlattı, “13 Mart Perşembe günü MorEl üyesi Belma arkadaşımız saat 4 sıralarında sokak ortasında 5 erkeğin saldırısına uğramıştır. Çeşitli küfürlerle hakaret eden Ferit Koç, Cem Oğuz, Erhan Uysal, Serkan Bağlayan ve Hakkı Kaya adlı şahıslar arkadaşımıza ilk önce zorla ilişki teklifinde bulunmuş, reddedince de arkadaşımızın canına kastetmişlerdir. Saçının bir kısmı koparılarak yerde sürüklenilen arkadaşımızın burun kemiği yüzüne aldığı tekmeler sonucu zedelenmiştir. Bu şahıslar daha sonra arkadaşımızı kemerleriyle yüzünden ve vücudundan ağır bir şekilde darp etmeye devam etmiştir. Arkadaşımıza 10 günlük iş göremez raporu verilmiştir”.

MorEL NEDİR?
MorEl Eskişehir Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Oluşumu bir yılı aşkın bir süredir Eskişehir başta olmak üzere ülke genelinde lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerin hakları için mücadele ediyor.