Esenyurt'ta kaçak muayenehane işlettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı. Muayenehaneye çevrilen apartman dairesinde, ultrason cihazı, doğum için kullanılan ilaçlar ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Esenyurt'ta kaçak doğumhaneye baskın: 2 kişi tutuklandı

İstanbul Esenyurt'ta ruhsatsız işlettikleri muayenehanede yabancı uyruklu kadınlara doğum yaptırdığı öne sürülen iki şüpheli tutuklandı. Apartman dairesini kaçak doğumhaneye çeviren kişinin; ailelere bebekleri için, “bakamıyorsunuz satalım” dediği ortaya çıktı.

AA’nın aktardığına göre, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Nazım Hikmet Bulvarı'nda muayenehaneye dönüştürülen bir apartman dairesinde, yabancı uyruklu kadınlara doğum yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Söz konusu eve operasyon düzenleyen ekiplerin yaptığı aramada, ultrason cihazı, doğum için kullanılan ilaçlar, tıbbi malzeme ve doğum sedyesi ele geçirildi.

esenyurt-ta-kacak-dogumhaneye-baskin-2-kisi-tutuklandi-822182-1.

Kaçak muayenehane mühürlenirken, kendisini doktor olarak tanıttığı öne sürülen yabancı uyruklu Ö. K. ile yardımcısı A. O. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden kendisini doktor olarak tanıtan Ö.K.’nin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Ö.K. emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddetti. Ö.K., ifadesinde ayrıca içeride sırada bulunan doğum sedyesi sorulduğunda, “Bir arkadaşım emanet bıraktı. Burayı hacamat için açtım” dedi.