Esenyurt’ta müteahhitlerin yarım bırakması nedeniyle tamamlanmayan inşaatların, Esenyurt Belediyesi garantörlüğünde tamamlanmasına ilişkin teklif, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Duruma tepki gösteren Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, “Yaratmış olduğunuz bir kangren var. Esenyurt, Türkiye’nin her bir bölgesinden imar yolsuzlukları ile anılıyor” ifadelerini kullandı.

Esenyurt’ta müteahhitlerin yarım bıraktığı inşaatların tamamlanmasına AKP-MHP engeli

Haber Merkezi

Esenyurt’ta müteahhitlerin yarım bırakarak kaçtığı inşaatların Esenyurt Belediyesi garantörlüğünde tamamlanması amacıyla Esenyurt Belediye Meclisi’ne getirilen teklif, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Yaratmış olduğunuz bir kangren var. Esenyurt, Türkiye’nin her bir bölgesinden imar yolsuzlukları ile anılıyor” dedi.

Başkan Bozkurt, temmuz ayı ilk meclis toplantısında Esenyurt’ta müteahhitlerin yarım bırakarak kaçtığı inşaatların tamamlanması için Belediyeye ait Derman Şirketi’ne sermaye artırımı istedi. Teklif oy birliğiyle komisyona sevk edildi. Meclis’te yapılan oylamaya AKP grubu, “ret” oyu verdi.

Söz konusu teklifte, üreticiden tüketicilere aracısız sağlıklı gıda ulaştırmak ve yarım kalan inşaatlar, kentsel dönüşüme giremeyen binaların tamamlanması hedefleniyordu.

'MÜCADELE ETTİM'

Belediyenin geçmiş dönem meclislerinde de Dermen Şirketi’nin tescilli olmadığını iddia eden AKP grubu bu kez de tescilli olduğu belgelerle açıklanan şirketin sermaye artırımı teklifine “ret” oyu kullandı. Şirket ile alakalı yapılan eleştirilere yanıt veren Belediye Başkan Kemal Deniz Bozkurt, “Derman Şirketi ile ilgili alınan karar Türkiye’de bir içtihat oluşturdu. Dolayısıyla söylediğiniz ve itham ettiğiniz şeyleri tamamen mesnetsiz, alt yapısız, tamamen iftira uydurma bilgiler. Mahkeme kararlarına göre bunların hepsi yanlış. Bunları yüz defa konuştuk, tekrar tekrar aynı şeyleri konuşarak bir yere varamazsınız. Ben usanmam anlatırım. Benim kendimi anlatmama fırsat verirsiniz, başka bir şey olmaz. Hayatım boyunca hukuksuzluğa ahlaksızlığa karşı mücadele ettim. Bundan sonra da edeceğim. Asla hukuksuz işlemlerin içerisinde olamayacağım, ama birilerinin dayatması, zorbalığı, tehdidiyle de haklarımdan vazgeçecek değilim” dedi.

Başkan Bozkurt, belediyeye ait Derman Şirketi’ne sermeye artırımı teklifini şu sözlerle açıkladı:

"Ben arkamda Esenyurtluların desteği ile burada duruyorum. Esenyurtlulara olan inancım güvencim ve bana verilen kültürün cesareti ile bu işleri yapıyorum bundan sonra da böyle davranmaya devam edeceğim. Bir: doğu, güneydoğu bölgelerinde hayvancılık alanında yatırım yapmak için, o coğrafyadaki toprakların boş kalmaması, orda üretilen etin Esenyurtlulara öncelikle ardından İstanbullulara ulaştırılmasında aracılık etmek için. Sizin rahatsız olduğunuz ikide bir dile getirdiğiniz soğan, patates, nohut, mercimek yine üretim kooperatifleri ile iş birliği içinde ihaleye girmeden direk üreticiden buraya getirerek. Hayvanları da öyle, direk üreticiden buraya getirerek insanların tüketimine sunmak için. Bunlara sermaye lazım. Aynı şekilde fındıkla ilgili çalışma yapmak için, aynı şekilde burada kadınlarımızın ürettiği halı, kilim gibi ürünleri Amerika’ya başka yerlere ihraç etmek için. Buranın ekonomisine katkı sunmak için.

'BİNLERCE KONUT MAĞDURU VAR'

İki: Yaratmış olduğunuz bir kangren var. Esenyurt Türkiye’nin her bir bölgesinden imar yolsuzlukları ile anılan, sürekli gündemde olan, değişik değişik kesimlerin gündeme getirdiği geçmişi olan bir ilçe ve burada binlerce konut mağduru var. Benim kastettiğim sadece imar yolsuzluklarından dolandırılanlar değil. Evi yıkılmak üzere olan, kentsel dönüşüme giremeyen, kat karşılığı verildiğinde ekonomik karşılığı olamayan işler var. Bunların finansmanı açısından kullanılacaktı."