Eşit, parasız, laik eğitim hakkımız

Haber Merkezi

SOL Parti 10 Eylül Cumartesi günü başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok ilde eğitim kürsüsü kuracak. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılacağı bu etkinlikte AKP’nin eğitim politikaları protesto edilecek.

Partiden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Milli Eğitim Bakanı’nın özel okul sahibi olduğu bir şirket devleti oluştu. Devletin imkânları özel okullara aktarıldı. Kan emici patronlar çocuklarımızın geleceğini satılığa çıkardı. Eğitim bir haktır. Herkes eğitim olanaklarından eşit şekilde yararlanmalıdır. Özel okullar kamulaştırılmalıdır. Devletin kaynaklarıyla beslenen ve büyütülen tüm bu okullar halk çocuklarına açılmalıdır. Parasız eğitim haktır! Hakkımızı Alacağız! Eğitim parasız ve herkes için eşit olmalıdır, özel okullar kamulaştırılmalıdır. Barınma haktır, devlet eliyle ücretsiz karşılanmalıdır. Başta tarikat yurtları olmak üzere özel yurtlar kamulaştırılmalıdır. Okullarda su ve yemek ihtiyacı ücretsiz karşılanmalıdır. Yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşayan ailelerin çocuklarına karşılıksız, geri ödemesiz burs verilmelidir.”

AKP’nin okullara tarikatları doldurduğu belirtilen açıklama şöyle sonlandırıldı: “Gerici vakıflar MEB ile imzalanan protokollerle okulun içine girdi. Okullarda tarikat istemiyoruz, MEB ile imzalanan tüm protokoller iptal edilmelidir. 12 Eylül askeri darbesinin bir ürünü olan zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. Seçmeli ders adı altında dini içerikli derslerin zorunlu tutulmasına son verilmelidir. Çocuklarımız üzerinde her gün biraz daha artan bu gerici baskıya yeter! Laiklik için birleşelim! MEB’in gerici vakıflarla yaptığı protokoller iptal edilmelidir. Zorunlu din dersi kaldırılmalıdır.”