Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Siyasete kadın bakış açısıyla ve kadına özgü projelerle devam etmek istiyorum. 7 aylık başkanım elimde 5 bin tane CV var" diyor

Eşitlik ve adaleti sağlamak istiyorum: 7 aylık başkanım elimde 5 bin tane CV bulunuyor

NAMIK ALKAN

Denizli Merkezefendi'nin CHP'li Belediye Başkanı Şeniz Doğan çalışmalarının partisinin kentte bundan sonraki geleceğine de büyük bir referans olacağını belirterek, “Başarısız olma gibi bir hakkım yok. Çok çalışmam gerekiyor” dedi. Merkezefendi'de eşitliği ve adaleti sağlamak istediğini anlatan Şeniz Doğan sorularımızı yanıtladı.

  • Nasıl bir belediye devir aldınız? Merkezefendi'de kadın belediye başkanı olmak nasıl bir duygu?

CHP'nin her kademesinde çalıştım. Son olarak 2014'te hem Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi hem de Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptım. Merkezefendi Belediyesi'ni tanıyorum. Bu benim için büyük avantajdı. Fakat Türkiye'de siyaset hâlâ erkek eliyle ve erkek diliyle yapılıyor. Bir kadın olarak bu mücadeleyi vermek hem zor hem de bu mücadelenin sonucunu almak büyük bir mutluluk. Siyasete kadın bakış açısıyla ve kadına özgü projelerle devam etmek istiyorum. Belediyeyi devraldıktan sonra tabi 47 milyon lira bir borçla aldık. Şu anda bu borcu 28 milyon liraya kadar düşürdük. Seçim döneminde kadınlar ve gençler bana inanılmaz destek oldu. Daha önce CHP'ye oy vermemiş, hayatında ilk defa CHP'ye oy veren birçok hemşerim vardı. Projelerime onları ikna etmek kolay olmadı ama gece gündüz çalışarak bunu başardık. Tabii başarı bir ekip işidir. Kadın bakış açısıyla projelerimizi hazırlarken 'Üreten Denizli üreten Merkezefendi modeli' dedik. 7 aylık başkanım elimde 5 bin tane CV var. Özellikle gençlerimiz çok mağdur. Bu süreçte kooperatifimizi kurduk. Kooperatifin en büyük alıcısı yine biz olacağız. Biz bu kooperatifi kurarken sadece kurmuş olmak için değil, sonrasında nasıl genişletebiliriz, pazar buluruz diye düşünerek, planlayarak kurduk. Kadınların en büyük destekçisi kadın başkan olarak ben olmak istiyorum.

  • Çalışmalarınıza nereden başladınız?

Bir sözüm vardı. Sevindik ve Sümer mahallelerimiz var bizim. Bu mahalleler biraz daha dezavantajlı mahalleler. Hizmete buradan başladık. Buradan bir yer aldık ve o bölgede şimdi bir kreş inşaatımız başlayacak. Hayırseverlerimizden biri bu kreş inşaatını üstlenmek istedi. Bu inşaatı beraber yürüteceğiz. Mehmet Akif Ersoy mahallesinde bir yer çıkarttık. En büyük sıkıntımız projelerimizde hep yer sıkıntımız oluyor. Bu anlamda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu mahallede de bir kreş inşaatı başlatacağız. Kadın bir başkan olarak kreşler benim için çok önemli. Hem çocuklarımızın istihdamdaki yerini artırmak için hem de o çocuğumuz küçük yaştan itibaren eğitim verebilmek için önemli. Hem kadınların evden çıkmasını sağlayacağız hem de çocuklarımız 2 yaşından itibaren güvenli bir şekilde, emin ellerde eğitim hayatlarına başlayacaklar. Bu anlamda kreş projelerimiz çok önemli. Her ay 4 bin öğrenciye burs veriyoruz.

  • Kültür sanat faaliyetlerine özel önem verdiğiniz gözleniyor

Evet, özellikle önem veriyoruz. Çünkü hasret kalmıştık bu faaliyetlere. Binalar vardı ama ancak içleri boştu. Ya etkinlik olmuyordu ya da çoğu etkinlik sansüre maruz kalıyordu. Şimdi enstrüman kurslarına başladık. Bu kurslara inanılmaz yoğun bir talep var. Yaklaşık bin kişi başvurdu ama 400 kişi civarında kişiyle kurslara başlayacağız. Korolarımız var. Özellikle benim en büyük hayallerimden biri de çocuk senfoni orkestrası. Çocuklar bu dönemde benim için çok önemli olacak. Önümüzü görmek istiyoruz tabii. Sorumluluğum oldukça ağır. Denizli genelinde biz CHP olarak 5 belediyeyiz. Merkezefendi Belediyesi bunların içinde en büyüğü. Benim buradaki projelerim, yönetim anlayışım, halkla diyalogum partimin bundan sonraki Denizli genelindeki geleceğine de büyük bir referans olacak. Başarısız olma gibi bir hakkım yok. Çok çalışmam gerekiyor. Bu yola çıkarken sorumluluğumun ağır olacağını biliyordum.

  • Bir hayaliniz var mı? Nasıl anılmak istiyorsunuz?

Merkezefendi'de eşitliği ve adaleti sağlamak istiyorum. Benim bölgeme ekonomik ve sosyal durumun en iyi olduğu mahalleler var. Ancak bir tarafta da uçurum olan farklı yapıda mahalleler var. Sağlık ve eğitim konularında özellikle çocuklarda eşit sağlık ve eşit eğitim hakkına sahip olmasını tahsis edersem bu benim için büyük bir mutluluk olur. Binalar, yollar, asfaltlar, kaldırımlar yapılır. Ama orada yaşayanlar bu hizmetten eşit oranda yararlanamıyorsa o hizmetin bir anlamı yoktur. Önemli olan bu hizmeti yaymak, dezavantajlı gruplara ulaştırmaktır. Bunu her bireye yapamayabiliriz ama çocuklarda bu eşitliği ve adaleti sağlarsak bu benim için yeterli olur.