İzmir’de eski AKP Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, İsveç'in Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakılmasına tepki olarak çektiği videoda, 6 çocuğa İsveç bayrağının üzerine idrarını yaptırttı.

Kaynak: Haber Merkezi
Eski AKP’li meclis üyesi, İsveç'i protesto için çocukları kullandı

İzmir’de eski AKP Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, 28 Haziran'da, İsveç’te Kuran yakılmasına tepki olarak yaşları 7 ile 10 arasında olan 6 çocuğa İsveç bayrağının üzerine idrarını yaptırttı.

Söz konusu videoda, yaşları 7 ile 10 arasında değişen çocukların yüzleri açık bir şekilde gösterildi.

Videoda, “Türkiye'deki Müslüman çocuklar da düşünce özgürlüklerini kullanarak sizin bayrağınıza işiyorlar” diyen Kavuz, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan; Türkiye'den İsveç hükümetine İsveç halkına polisine sesleniyoruz. Düşünce özgürlüğü adı altında milyarlarca Müslümanın kutsalı olan, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına, hakaret edilmesine izin verdiniz. Şimdi görmüş olduğunuz gibi burada bu çocuklar da düşünce özgürlüklerini kullanarak sizin bayrağınıza çişlerini yapıyorlar. Düşünce özgürlüğünüzü kullanın! Evet, görmüş olduğunuz gibi Türkiye'deki Müslüman çocuklar da düşünce özgürlüklerini kullanarak sizin bayrağınıza işiyorlar. Buradan tüm dünya Müslümanlarına sesleniyorum. Lütfen tepkilerinizi daha da arttırarak gösterin İsveç hükümetine.”

NE OLMUŞTU?

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran yakmıştı.

Emniyet, Stockholm'deki bütün polisleri caminin önüne çağırmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kuran'ın yakılmasına tepki göstermişti.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu eylemin sonuçlarının ne olacağını söylemek zor. Bazı şeylerin yasal olması illa ki uygun oldukları anlamına gelmiyor” demişti.