Eski Bakan Bayraktar: İnşaat sektörü bizim petrolümüzdür

İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendisler Vakfı, Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı işbirliğiyle “İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi” Clarion Hotel Golden Horn İstanbul’da gerçekleşti.

Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı adına açılış konuşması yapan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “En ileri teknolojileri inşaat sektörüne taşıyacağız. İnşaat sektörü bizim petrolümüzdür. Bizim ileri teknolojiyle inşaatçılık yapmamız lazım. Yurt dışında inşaat sektöründe oyun kurucu olacak ve gelişmiş ülkelerin safına geleceğiz” dedi.


“BİZİM DERDİMİZ BETON YIĞINLARI YAPMAK DEĞİL”

“Birileri her yeri beton yığını doldurdunuz diyor ancak bizim derdimiz beton yığını yapmak değil, düzenli, kaliteli, yeşil alanı bol inşaatlar yapmak ve inşaat teknolojileriyle dünyanın gündemine gelmektir” diyen Bayraktar şu ifadelerde bulundu:

“Dünyada önemli pastadan pay almak için mücadele ediyoruz. Ülkede şehir nüfusu yüzde 77’lere çıktı ve deprem ülkesiyiz. Şehirlerimizi düzenli hale getirebilmek için diyoruz ki kentsel dönüşüm elzemdir. Türkiye’nin gerçeğidir ve kaçınılmazdır. Kentsel dönüşüm şehirlerimizi kurtaracak projedir. Esas amaçlanan hayat kalitesinden, güvenli ortamlara varıncaya kadar modern hayatın getirdiği parklar, bahçeler, eğitim tesislerini beraber planlayacak yapılardır. Kentsel dönüşümle Türkiye’nin petrolü olan inşaat sektörüyle malzeme üretimini geliştirerek malzeme satmalıyız. Gelişmekte olan ülkelerde oyun kurucu olalım, şehirler kurup, köprüler, tüneller yapalım. Malzemesini de Türkiye’den satalım. Kentsel dönüşümün önemli hedeflerinden bir tanesi de budur. Güçlü olmalıyız, güçlü olmazsak hakkımızı dahi arayamayız.”

(DHA)