Geçen yıl hayatını kaybeden eski Turizm ve Çevre Bakanı Işılay Saygın'ın bankadaki kasası, mirasçılarının yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle yürütülmekte olan dava kapsamında açıldı.

Eski Bakan Işılay Saygın'ın kasası, miras anlaşmazlığı nedeniyle açıldı

Eski Turizm ve Çevre Bakanı Işılay Saygın'ın bankadaki kasası, miras anlaşmazlığı nedeniyle açıldı. DHA’nın aktardığına göre, mahkeme kararıyla açılan kasadan çıkan ziynet eşyalar ile dövizin, miras anlaşmazlığı yaşayan kardeşler ile yeğenler arasında paylaştırılacağı öğrenildi.

Esi bakan Işılay Saygın, 27 Temmuz 2019'da nefes darlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Saygın'ın ölümüyle birlikte, daha önce yaşamını yitiren kardeşi Namık Saygın'ın 4 çocuğu ile kardeşleri Işık ve Metin Saygın arasında miras anlaşmazlığa başladı.

Yaşanan miras kavgası, 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne taşındı. Varisler, mal varlığının tespiti davası açtı. Mahkeme, Işılay Saygın'dan kalan 20 milyon TL'yi 2 kardeş ile 4 yeğen arasında paylaştırdı.

GAYRİMENKULLER SORUN YARATTI

Ancak kardeşler ve yeğenler, 10 milyon TL değerindeki gayrimenkuller ile banka kasasında bulunan para ve ziynet eşyaları nedeniyle anlaşmazlığa düştü.

12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi de kasanın açılmasına karar verdi. Hakim gözetiminde banka şubesinde açılan kasadan ziynet eşyaları ile bir miktar döviz çıktı. Kasadan çıkanlar ile gayrinmenkuller, mahkeme kararıyla paylaştırılacak.

IŞILAY SAYGIN KİMDİR?

1947 yılında doğan ve asıl mesleği mimarlık olan Işılay Saygın, 51. ve 52. Hükümetlerde ilk kadın Çevre Bakanı, 53. Hükümette ise ilk kadın Turizm Bakanı oldu. 51., 52., 54. ve 55. Türkiye Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Sağcı bir siyasetçi olan Saygın, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ın başbakanlığındaki hükümetlerde çalıştı. Saygın, 1973-1980 yıllarında Adalet Partisi’nden Buca Belediye Başkanlığı yaptı. Saygın, 2019 yılında 72 yaşında hayatını kaybetti.