Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova’da tatile geldiği TBMM lojmanlarının havuzunda ölü bulundu. Yalova Valiliği, Kutbettin Arzu'nun havuzda kalp krizi geçirdiğini ve bu nedenle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaynak: İHA
Eski bakan Kutbettin Arzu, havuzda ölü bulundu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lojmanlarının havuzunda ölü bulundu. 

Edinilen bilgiye göre, Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan TBMM lojmanlarına tatile giden 68 yaşındaki Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, tesisin havuzunda ölü bulundu. Tesis çalışanları,112 sağlık ekiplerine haber verdi.

VALİLİK: KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Olayla ilgili Yalova Valiliği, sosyal medya hesabından açıklama paylaştı. Açıklamada, "Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Sayın Kutbettin Arzu konaklamış olduğu Yalova ili Termal ilçesi TBMM Termal Tesislerinde girmiş olduğu havuzda kalp krizi geçirmiştir. Olay yerine ulaşan 112 ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Sayın Kutbettin Arzu'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

KUTBETTİN ARZU KİMDİR?
 
Kutbettin Arzu, 1 Nisan 1955’te Diyarbakır'da doğdu. TBMM'de 23. dönemde AKP'den milletvekili seçilen Arzu, 2009 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi fakat seçimi kazanamadı. 

2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Arzu, 7 Haziran - 1 Kasım 2015 arasındaki dönemde kurulan geçiş hükümetinde yaklaşık 2 ay Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yaptı.