Eski erkek arkadaşına uzaklaştırma aldı, kardeşi tarafından öldürüldü

Diyarbakır'da sokak ortasında öldürülen Merve Aslan'ın (24), 2 ay önce peşini bırakmayan eski erkek arkadaşına karşı koruma ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ancak kardeşi tarafından öldürüldüğü öğrenildi. Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Merve'in, erkek arkadaşından şikayetçi olduğu polis ifadesinde, "Orhan bana ulaşamayınca aileme ulaşmış. Ne söylediğini bilmiyorum ancak ailem beni arayıp, tepki verdi. Sonrasında ailem benimle irtibatı kesti" dediği öğrenildi.

Merve Aslan'ın bugün öğle saatlerinde Yenişehir Mahallesi Sanat Sokağı’nda Adıyaman’dan gelen erkek kardeşi Mustafa Aslan (21) tarafından sokak ortasında başından ve göğsünden vurularak öldürülmesiyle ilgili detaylara ulaşıldı.

Merve Aslan, Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü'nden geçen yıl mezun oldu. Aslan, aynı dönemde de Sakarya'da yaşayan Orhan V. ile tanıştı. Evlilk kararı alan ikili, birbirlerinin aileleriyle tanıştı. Bu süreçte Merve, Sakarya'ya gitti. Ancak işleri nedeniyle sık sık Almanya'ya giden Orhan V., kıskançlık krizleri yaşamaya başladı.

1 AY ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ

Bir yandan da KPSS'ye hazırlanan Merve, son olarak Orhan V. ile bir kafeteryada buluştu. Bu sırada Merve'yi cep telefonundan bir erkek arkadaşı aradı. Orhan V. ise yeniden kıskançlık krizine girip, Merve'y'i tehdit etmeye başladı. Aslan da tehditlerinden dolayı Orhan V. hakkında Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu.

Orhan V.'nin tehditleri bitmeyince de Merve k, yaklaşık 4 ay önce Diyarbakır'a döndü. Orhan V. burada da Merve'nin peşini bırakmadı. Merve, yaklaşık 1 ay önce Orhan V. hakkında suç duyurusunda bulup, koruma ve uzaklaştırma kararı aldırdı.

Merve ifadesinde, süreci ise şöyle anlatmış;

"Orhan bana ulaşamayınca aileme ulaşmış. Ne söylediğini bilmiyorum ama ailem beni aradı ve tepki verdi. Sonrasında da ailem benimle irtibatı kesti. Ancak Orhan peşimi bırakmadı. Telefonumdan arayarak çekiliş kazandığımı söylediler. Bir otele davet ettiler. Gittiğimde Orhan oradaydı. Kendisiyle görüştüm. Tekrar tartışmaya başladık. Beni darbedince tekrar şikayetçi oldum. Sonrasında yine Diyarbakır’da defalarca karşıma çıktı. Sosyal medya üzerindeki hesaplarımdan tehdit ve şantajlara devam etti.”

İfadesi alınan Orhan V.’nin ise, “Merve Aslan eski sevgilim olur. Kendisine 30 bin avro vermiştim. Onu istediğim için böyle yalanlarla benden şikayetçi oldu” dediği öğrenildi.

Merve Aslan’ı öldürdükten sonra yakalanan kardeş Mustafa Aslan da ilk ifadesinde cinayeti 'namus meselesi' nedeniyle işlediğini söyledi. Öte yandan olay yerinde yapılan incelemede 3 adet boş kovan bulunduğu bildirildi. (DHA)