Eski gömleğe dönüş çabası
Fotoğraf: AA

Sercan MERİÇ

AKP'nin kurucularının ve üst düzey yöneticilerinin sık sık Saadet Partisi’ne giderek Temel Karamollaoğlu ile görüştüğü öğrenildi. 5 kişilik bir ekibin Karamollaoğlu’na gittiği yönünde bilgiler basına yansısa da ziyaret edenlerin sayısının 20 civarında olduğu belirtildi. Küskün AKP’lilerin ziyaretlerde Karamollaoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tenkit ettikleri, Erdoğan’ın inşa ettiği tek adam rejimine karşı neler yapabileceklerine dair fikir yürüttükleri, gelecek seçimde Saadet Partisi’nin de yer aldığı altılı masanın zafer kazanması için nasıl strateji izlenmesi gerektiği üzerine görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi.

BirGün’ün kulislerden edindiği bilgilere göre bugüne kadar Karamollaoğlu’nu ziyaret eden küskün AKP’liler arasında, son dönemde sık sık iktidara yönelik eleştirilerle gündeme gelen eski bakan Hüseyin Çelik ve eski TBMM başkanı Bülent Arınç ile AKP eski genel başkan yardımcısı Salih Kapusuz da bulunuyor. Erdoğan ile görüşerek, partisini Cumhur İttifakı’na yakınlaştırmaya çalışan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün geçen yıl hayatını kaybetmesinin ardından söz konusu ziyaretlerin arttığı da öğrenildi. Karamollaoğlu’nu ziyaret eden küskün AKP’lilerin ise eski Cumhurbaşkanı ve AKP kurucusu Abdullah Gül’e yakınlıkları dikkat çekici. Görüşmeler sırasında yaşanan derin ekonomik krizin yanı sıra, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı ile ilgili konu da gündeme geldi. Küskün AKP’lilerin Gül’ün adaylığını istedikleri, ancak Gül olmazsa Kılıçdaroğlu’nun adaylığına da sıcak baktıkları ifade edildi.

Karamollaoğlu’nu ziyaret eden küskün AKP’lilerin Saadet Partisi’nde herhangi bir görev alıp almayacakları da gündeme geldi. Karamollaoğlu’nu ziyaret eden Kapusuz, Çelik ve Arınç gibi isimlerin herhangi bir göreve gelme talepleri şimdilik yok. Ancak kurucusu oldukları partinin gelecek seçimleri kaybedeceğine dair görüş bildiren eski AKP’liler, seçimin ardından muhafazakâr kitlenin hızlıca AKP’den kopacağını, bu kitlenin de Saadet Partisi şemsiyesi altında toplanabileceği yönünde görüş ileri sürüyor.