Diyarbakır'da bir çocuğa istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılan ve görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’in beraat etmesine tepki gösteren, ailenin avukatı Metin Arkaş, “Hiçbir delil araştırması yapılmadı. Karara itiraz edeceğiz” dedi. Arkaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın da tanık olarak dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Eski MHP'li Cihan Kayaalp'in beraat kararına tepki: İtiraz edeceğiz

Diyarbakır’da 17 Haziran’da “çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in beraat etmesine tepki gösteren, ailenin avukatı Metin Arkaş, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre duruşmada savunma yapan ailenin avukatı Arkaş, “MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamaları fesihten bir hafta önce araştırma yapıldığını ve il başkanlığını bunun üzerine fesih ettiklerini belirtmiştir. Semih Yalçın'ın tanık olarak dinlenilmesi gerekir. Çünkü teşkilattan kendisine bilgi verilmiştir. Aksi düşünce olmadığı takdirde Semih Yalçın'ın tanık dinlenilmesini talep ediyoruz” dedi.

Dosyayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını ifade eden Arkaş, "Karara itiraz edeceğiz. Tamamen hukuksuz bir karar. Hiçbir delil araştırması yapılmadı. Keşke yargı her zaman böyle hızlı olsa. Dosyayı bir üst mahkemeye taşıyarak itiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.