Eski MİT İstanbul Bölge Başkanı Nuri Gündeş, cinayetten hükümlü ülkücülerin devlet tarafından kullanılmasını savundu. Gündeş, hapisteki mafyanın önemli isimlerinden Çakıcı'ya da, 'yanaklarını öperek' televizyondan selam yolladı Dev

MİT Eski İstanbul Bölge Başkanı Nuri Gündeş, yurtdışında ASA-LA'ya karşı operasyon düzenlediklerini açıkladı. Abdullah Çatlı ve ekibinin bu operasyonlarda kullanılmadığını belirten Gündeş, NTV'de yayınlanan programda, "Bir yerde yangın varsa ve birileri de bu yangına su döküyorsa 'neden su döküyorsun' diyemezsiniz" dedi. NTV'de önceki gün yayınlanan "Can Dündar Soruyor:Neden?" adlı programda Hrant Dink cinayetinin ardından yeniden tartışılmaya başlanan "Derin Devlet" masaya yatırıldı. Eski MİT İstanbul Bölge Müdürü Nuri Gündeş, Prof. Dr. Mithat Sancar, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Eski Kültür Bakanları Fikri Sağlar ve Namık Kemal Zeybek ile Gazeteci Ömer Lütfü Mete'nin katıldığı programda Gündeş ilginç açıklamalarda bulundu.

Dink cinayetinin "derin devlet" ya da örgüüü bir güç tarafından işlendiğine inanmadığını söyleyen Gündeş, kendilerinin bir zamanlar ASALA'ya karşı operasyon düzenlediğini belirtti. Operasyonların yurtdışında gerçekleştiğini anlatan Gündeş, "ASALA operasyonu devletin oraya ulaşamadığı yerlerde savaş veren insanlar olarak biz oraya gittik. Ben değil ama ekibim gitti. Bunu derin devlet olarak izah etmek mümkün" dedi. Gündeş, yurtiçinde Türk vatandaşlarına karşı düzenlenen operasyonlar için hukuk dışına çıkmanın doğru olmadığını belirtti ancak, yurtdışında bunun yapılabileceğini ima etti. Yurtdışı görevleri için Abdullah diye bahsettiği Abdullah Çatlı ve ekibini görevlendirmediğini ifade ederek, "Bir yerde bir yangın varsa ve birileri de o yangına birkaç kova su döküyorsa, 'neden bunu yapıyorsun' diye sormanız doğru olmaz" şeklinde konuştu.

'YANAKLARINDAN ÖPÜYORUM'
Bir dergiye verdiği röportajdan dolayı halen cezaevinde bulunan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın kendisine mektup yolladığını açıklayan Gündeş, "Şimdi beni dinliyorsa yanaklarından öpüyorum" dedi.

Diğer konuşmacıların şaşkınlıkla izlediği Gündeş, 12 Eylül öncesinde devletin ülkücüleri de kullandığını açıklayarak bunu tasvip etmediğini söyledi. Gün-deş'in bu sözlerine halen BBP'de politika yapan ve 12 Eylül döneminde MHP Ana Davası'nda yargılanan Namık Kemal Zeybek sessiz kaldı.

17 BİNİN ÜZERİNDE FAİL-İ MEÇHUL
Eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar ise yasadışı kişilerin devlet operasyonlarından kullanılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Hukuk devletinin önemine değinen Sağlar, "Türkiye'de 17 binin üzerinde fail-i meçhul cinayet var. Bunlar aydınlatılmadan hukuk devleti olunmaz" dedi.