Bir dönem Trabzonspor’da asbaşkanlık yapan Hacısalihoğlu, küme düşmenin kaldırılması talebinde bulunan kulüplere tepki gösterdi: “Küme düşme kaldırılırsa şampiyonluk yarışı etkilenir”

Eski Trabzonspor yöneticisi: Kulüpler fırsatçılık yapıyor

Trabzonspor’un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, futbol gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Hacısalihoğlu, 7 kulübün, düşürülme kaldırılsın’ talebini yorumladı.

‘GİDİŞAT İYİ AMA...’

Almanya’daki disiplinin Türkiye’de sağlanmasının mümkün olmadığını belirten Hacısalihoğlu, ”12 Haziran’da liglerin oynanacağı kesin değil. Kulüpler Birliği ve TFF’nin böyle bir düşüncesi var. 28 Mayıs tarihi ligin akıbeti açısından önemli. Salgının durumuna göre erteleme de olabilir. Şimdilik gidişat iyi görünüyor. Almanya’da maçlar oynanıyor ama oradaki disiplinle bizim durumumuz farklı. Augsburg teknik direktörünün diş fırçası almak için karantina otelinden ayrılması ve maçtan men edilmesi olayı örnektir. 4 büyük takımdan birinin hocası böyle bir şey yapsa? O teknik direktör maçtan men edilebilir mi? Taraftarlar kabul eder mi? İşte bu durum bence çarpıcı” diye konuştu.

Hayrettin Hacısalihoğlu, kulüplerin mevcut durumdan kazançlı çıkmaya çalıştığının altını çizdi. Bordo-mavili eski yönetici, “Almanya’daki maçları herkes takip etmeye çalışıyor. Şu andaki futbolla önceden oynadıkları arasında da fark var. Hazırlık maçları gibi maç oluyor. Türkiye’de farklı olur mu? Hakemler de buna dahil. Süper Lig ve diğer kulüpler ekonomik olarak zor durumda. Kabahatin kimlerde olduğu belli. Kulüpler borç batağında. Bu durumdan yara almayalım, kazançlı çıkalım diye bakıyorlar” dedi.

‘ŞAMPİYONLUK ETKİLENİR’

Öte yandan Hacısalihoğlu, küme düşmenin kaldırılmasına karşı. Deneyimli futbol adamı, şampiyonluk yarışının etkileneceğini şu sözlerle dile getirdi:

“Küme düşmenin kalkmasını isteyen takımlar kimler? Alt sıralardaki takımlar. Küme düşmenin ortadan kalktığı düşünülürse, oynanacak maçlar şampiyonluğu etkiler. Mesela Başakşehir’in alt sıralardaki takımlarla oynayacağı maçlar var. O maçlar normal şartlarda oynanır mı? Oynanmaz. Daha önce böyle durumlar yaşandı. Düşme hattındaki bir takım, lider takımı yendi. Hedefsiz bir adam niye mücadele etsin? Oyuncularına para verememiş kulüpler var. Bunu teklif ederken birileri mutlu olacak ama birçok insan da mutsuz olacak diye düşünmek gerek.”

‘DOĞRU OLMAZ’

Kulüplerin fırsatçılık yaptığını savunan Hacısalihoğlu, “Bu lig oynanmasın. Ligi burada durduralım. Bu seneyi yok sayalım. Ya da sıralamaya göre şampiyonu ve diğer sıralamaları belirleyelim fikirleri var. Bu düşüncelerin hepsini baz alalım. Her ne olursa olsun saydığım bu durumlarda sezon, eksik bir lig olarak hafızalarda kalacak. Ligler zaten sulandırıldı. 7 takımın bu talebi uygunsuz. Böyle bir şey talep etmek fırsatçılık oluyor. Bu kabul edilemez. Bunun yerine nasıl müracaat etmelilerdi? Bu lig bu şekliyle tescil edilsin. Şampiyonluk ve ligden düşme ortadan kalksın demelilerdi. Hem oynayalım para alalım, hem de düşmeyi kaldıralım gibi bir anlaşma çok da doğru olmaz” diyerek sözlerini tamamladı.