Eski Yargıtay üyesi Sami Sezai Ural’a FETÖ soruşturması kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılandığı davaların duruşmaları görülüyor. İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu’nda görülen duruşmaya, tutuklu […]

Eski Yargıtay üyesine FETÖ’den hapis cezası

Eski Yargıtay üyesi Sami Sezai Ural’a FETÖ soruşturması kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılandığı davaların duruşmaları görülüyor.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu’nda görülen duruşmaya, tutuklu sanık olan eski Yargıtay üyesi Sezai Ural’la avukatları katıldı. 

Esas hakkındaki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Ural, örgüt üyesi olmadığını öne sürdü. Hakkında delil bulunmadığını belirten Ural, beraatini ve tahliyesini istedi.

Mahkeme Ural’a “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçirilen süre ve ceza miktarını dikkate alarak sanığın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, Ural hakkında yurt dışına çıkış yasağına hükmetti.