Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 2015’ten bu yana üyesi olduğu CHP’den Artvin milletvekilliği aday adayı oldu.

Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’ndan CHP’ye adaylık başvurusu

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) Artvin milletvekilliği adaylığı için başvuru yaptı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, aday adaylığı hakkında bir geçen günlerde açıklama yapan Eminağaoğlu, “Partim için varım, partim Artvin için olmalı, partim ülkem için her şeyi değiştirme anlamında bu dönemde rol üstlenmeli. Hepimizin amacı bu. Ben de bir kez daha elimi taşın altına koyuyorum. Artvin’i de her türlü güzellikleriyle korumak için varım” dedi.

Eminağaoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı bir başka açıklamada, “Yargı bağımsızlığı demekle kalmayarak, örgütlenip, hak, hukuk, adalet diyerek alanlara çıkan, uçan tekme yiyen ilk yargıç ve Cumhuriyet savcısı oldum. Soruşturmalar yıldıramadı, daha kararlılıkla mücadele ettim. Şimdi de TBMM çatısı altında çalışmaya varım diyorum” ifadelerine yer verdi.

Eminağaoğlu'nun paylaşımı şöyle:

Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 2018 yılındaki 3-4 Şubat'ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan aday adayı olacağını açıklamıştı.

Eminağaoğlu, genel başkanlığa adaylık için CHP Tüzüğü'nde yer alan "yüzde 10 delege imzası" kuralını eleştirmişti. Eminağaoğlu, ayrıca, "tüzük değişikliği" gündemli bir olağanüstü kurultay yapılması çağrısında bulunmuştu