Eskişehir Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 8 kişinin yargılandığı davada dosyası ayrılan bir kişi hariç tüm sanıklar beraat etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Eskişehir Onur Yürüyüşü’ne katıldığı için yargılananlar beraat etti

Eskişehir Onur Yürüyüşü’nde geçen sene gözaltına alınan 8 kişinin yargılandığı davanın 15 Haziran’da görülen karar duruşmasında, dosyası ayrılan bir kişi hariç tüm sanıkların 'delil yetersizliğinden' beraat etmesine hükmedildi.

MLSA'nın haberine göre, Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayı Yaşam Bellek Özgürlük Platformu, Eskişehir Okulu, Uluslararası Af Örgütü, Eskişehir Halkevi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Eskişehir ile EMEP Eskişehir örgütleri izlerken dışarıda çok sayıda çevik kuvvet ve güvenlik şube polisi yer aldı.   

Bir önceki celsede sanık avukatları, Eskişehir’de yapılan LGBTİ+ eylemlerine yoğun şekilde polis saldırısı uygulandığını söyleyerek "Söz konusu LGBTİ+ olunca ‘çok tehlikeli bir terör örgütü’ gibi müdahale ediyorlar ve gözaltına alıyorlar. Polisin görevi burada dışarıdan göstericilere yönelik saldırıyı önlemektir, oysa göstericilere sataşanlar engellenmedi. Daha gösteri yapmaya başlamayan kişiler çok sert engellendi. Nefret içerisinde müvekkillerimize saldırdılar” diye konuşmuştu.

Davanın dün yapılan 3. duruşmasında hakim, dosyası ayrılan bir kişi hariç tüm sanıkların 'delil yetersizliğinden' beraatine hükmetti.