Sabahattin Ali, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konser ve belgesel gösterimiyle anıldı. Türk edebiyatına Ses, Değirmen gibi öyküleri, Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna gibi romanları ve bazıları bestelenen birçok şiiri kazandıran Sabahattin Ali için yapılan anmada Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen ve unutulmazlar arasına giren Melankoli, Dağlar ve Başın Öne […]

Eskişehir, Sabahattin Ali’yi konser ve belgesel gösterimiyle andı

Sabahattin Ali, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konser ve belgesel gösterimiyle anıldı.

Türk edebiyatına Ses, Değirmen gibi öyküleri, Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna gibi romanları ve bazıları bestelenen birçok şiiri kazandıran Sabahattin Ali için yapılan anmada Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen ve unutulmazlar arasına giren Melankoli, Dağlar ve Başın Öne Eğilmesin gibi şarkılar Aysun ve Ali Kocatepe tarafından seslendirildi.

Ayrıca etkinlikte gazeteci-yönetmen Nebil Özgentürk tarafından çekilen, 1948 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden ve cenazesi bulunamayan Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin bulunamayan kemiklerin izini aradığı belgesel gösterildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konser için Aysun ve Ali Kocatepe’ye teşekkür ederken, belgeselin altına imzasını atan Nebil Özgentürk’ü kutladı. Konser sonunda Yılmaz Büyükerşen, Aysun ve Ali Kocatepe, Nebil Özgentürk ve katılımcılarla birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.