Hava sıcaklığının giderek arttığı bu günlerde hem biraz da olsa içinizi ferahlatacak hem de ağzınızı tatlandıracak tarifleri sizler için derledik. İşte yaza uygun 10 tarif

‘Esmiyor’ diyenleri rahatlatacak 10 tarif

Dondurma, soğuk kahve, limonata... Son zamanlarda herkes, biraz olsun ferahlayabilmek için bu tarz yiyeceklere sarılıyor. Biz de evinizdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz ferahlatıcı yiyecek ve içecek tariflerini sizler için derledik. Afiyet olsun…

1-Tiramisu milkshake
100 ml süt
100 ml kahve
2 tane kedidili bisküvi
2 top vanilyalı dondurma
1 yemek kaşığı labne peyniri
Kremşanti
Kakao

Kedidillerini kahve ile ıslatın. Bütün malzemeyi blenderdan geçirin. Kremşanti ve kakao ile süsleyerek servis edin.

2-Soğuk çikolata
1 bardak süt
1/4 bardak krema
2 yemek kaşığı kakao
1/2 bardak şeker
1/2 bardak bitter çikolata
2 bardak buz
1 top çikolatalı dondurma

Süt, krema, vanilya, kakao, şeker ve çikolatayı bir sos tavasında her şey eriyene kadar çırparak ısıtın. Ilınan sıcak çikolatayı, çikolatalı dondurmayı ve buzu blenderdan geçirin. Üzerini kremşanti ile süsleyin.

3-Çikolatalı ve vişneli milkshake
3 top çikolatalı dondurma
1 su bardağı süt
1 su bardağı dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı damla çikolata

Bütün malzemeleri blender’dan geçirin.

4-Meyveli vegan dondurma
3 olgun donmuş muz
7 donmuş çilek
5 yemek kaşığı badem sütü (yoksa su)
2 kaşık su
3 dilim ananas
Tüm malzemeleri blendera atıp, tüm meyveler püre haline gelene kadar bekliyoruz. Püre haline gelmiş meyveleri bir kaba alıp buzlukta 1 saat bekletip servis ediyoruz. Eğer biraz daha tatlandırmak isterseniz agave şurubu kullanabilirsiniz.

5-Çilekli dondurma
2 su bardağı soğuk krema
1,5 su bardağı kremilla
1 su bardağı çilek

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremillayı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak çilekleri ekleyip karıştırın. 1 gece dondurun.

6-Oreolu ve nutellalı dondurma
2 su bardağı krema
1,5 su bardağı kremilla
8 adet oreo
1/3 su bardağı Nutella

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremilla yı ilave edip çırpmaya devam edin. İçerisine Nutella ve kırılmış Oreoları ilave edip karıştırın. 1 gece dondurun.

7-Muzlu çikolatalı dondurma
·2 su bardağı krema
·1,5 su bardağı kremilla
·1/3 su bardağı erimiş bitter çikolata
·1 su bardağı muz

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremillayı ilave edip çırpmaya devam edin. İçerisine çikolata ve muz parçalarını ilave edip karıştırın. 1 gece dondurun.

8-Limonlu dondurma
·2 su bardağı krema
·1,5 su bardağı kremilla
·2 limonun kabuğu
·1 tatlı kaşığı limon aroması

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremillayı ilave edip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu ve limon aromasını da ekleyip karıştırın. 1 gece dondurun.

9-Karpuzlu frozen
4 dilim karpuz
4 tatlı kaşığı toz şeker

4 dilim karpuzun çekirdeklerini temizleyin. Küp şeklinde doğrayıp mutfak robotuna alın. 4 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. 2 kâse buzu da ekleyip robotta 1-2 dakika karıştırın. Servis yapın.

10-Ev yapımı limonata
6 adet büyük boy limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 litre soğuk su
½ demet taze nane

Limon ve portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyin. Üzerine şeker ilave edin ve elinizle iyice ovun. Ardından üzerine sıcak su döküp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kabuklarını rendelediğiniz portakal ve limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ilave edin. Limonata özünü süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine su ve nane yaprakları ilave edip servis edin.