Burdur’da esnaf ziyaretine giden CHP’li vekil Mehmet Göker’e, bir kahvehaneci veryansın etti: “Açız vekilim aç, aç... İki tane işçi çıktı. Ben de borçluyum. Şu anda doğalgaz geldi 328 lira. Elektrik geldi 200 lira”

Esnaf aylardır iktidara sesleniyor: Borç nasıl ödenecek?

Salgın önlemleri kapsamında restoranlar ve kafeler kasım ayından bu yana kapalı. Bu süreçte gelirsiz kalan binlerce esnaf ise artık dayanacak gücünün kalmadığını belirterek iktidardan destek talebinde bulunuyor. Ancak destek olarak açıklanan paketler ise esnafın derdine çare olmaktan çok uzak.

Burdur'da dükkânı aylardır kapalı olan kahvehane esnafı, kendisini ziyaret eden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'e, "Açız, aç, aç... " diyerek dert yandı.


Ziyarete gelen heyete bir kahvehane esnafı şöyle derdini anlattı:

"Açız vekilim aç, aç... İki tane işçi çıktı. Ben de borçluyum. Şu anda doğalgaz geldi 328 lira. Elektrik geldi 200 lira. Yok, gelir yok. Nerden ödeyeceğiz bilmiyoruz. Ama diyorlar ki aç değil millet. Kuru ekmek buluyor diyorlar. Nerede buluyoruz hani? Yani gerçekten aç millet. Bak bütün esnaflarda kimse yok. Herkes dikiliyor kapıda."

PAKETTE YETERLİLİK YOK

Esnaf ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulunan CHP’li Göker ise şunları aktardı:

“Hemen hemen herkesin sorunu aynı. Kredi desteğine başvurmalarına rağmen henüz bir gelişme yok. Ayrıca zaten 3 bin, 5 bin bandında olan kiralarına karşı bu çıkan pakette de yeterlilik yok. Evet burada arkamızda da devamlı geldiğimiz bir kahvehanemiz var. Pandemi sürecinde zaten kapalıydı. Kendisi de burada. Çalışan işçilerini çıkarmak zorunda kaldı. Kendisi evine ekmek götürmek için zorlanmakta. Bunun yanı sıra da devam eden vergileri var. Kiradır, stopajdır, BAĞ-KUR’dur. Bu vergilerle mücadele etmek zorunda."

ANKA