Fethiye Turistik Çarşı ve Paspatur’u Güzelleştirme Derneği Başkanı Zercek: “Esnafımızın yükü alınmalı ya da hafifletilmeli”

Esnafın yanında olunması gerek

Ahmet PATATOĞLU

Fethiye Turistik Çarşı ve Paspatur’u Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Zercek, yaşanan ekonomik krizin pandemi ile birlikte daha da derinleştiğini ve ticari faaliyette bulunan turizm işletmelerini ve küçük esnafları derinden etkilediğini söyledi.

Üyeleri oldukları TESK ve TOBB’un bu süreçte kendileri için bir şey yapmadığını kaydeden Zercek, “Kendilerine kamu görevi verilmiş olan TESK ve TOBB gibi bu iki büyük kurum, iktidarın ‘biz bize yeteriz’ kampanyasına milyonlarca liralık bağış yapabilecek kadar zengin üyeleri için girişimlerde bulunurken, biz küçük esnafları görmezden gelmektedirler” dedi.


Zercek, “TESK ve TOBB Anayasa ve yasaların kendilerine verdiği görevi ifa etmeli, üyelerinin sorunları çözümü noktasında yerini almalıdır. En öncelikli ve en esaslı sorunumuz ekonomiktir. Esnafımızın yükü alınmalı ya da hafifletilmelidir. Bu sorunlar başta krediler olmak üzere vergi, sigorta, BAĞ-KUR vs. gibi girdi maliyetlerinin affı sağlanmalı, öncelikle turizm esnafına hibe kira yardımı yapılmalıdır. Esnafın aidatları ile varlığınız devam etmekte olup, işte tam da bu zor dönemde küçük esnafa yardım etmek, karşılıksız hibe yapmak mevcudiyetinizin tek yoludur” diye konuştu.