İstanbul ve Eskişehir’de gözaltına alınan 23 kişinden aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Müslüm Koyun ve ETHA editörü Nadiye Gürbüz’ün de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Kaynak: MA
ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü tutuklandı
Fotoğraf: MA

İstanbul ve Eskişehir merkezli yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Müslüm Koyun ve ETHA editörü Nadiye Gürbüz’ün de bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, İstanbul ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi) Milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine 30 Nisan’da polis baskın düzenlenmişti. 

Tutuklama kararlarını HDP sosyal medya hesabından tepki gösterdi. HDP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda tutuklamalar kınanırken "Kaybetme korkusuyla yaptığınız bu saldırılarla bizi durduramazsınız. Kaybedeceksiniz!" denildi.

Baskında Yeşil Sol Parti'nin İstanbul adayı Burcu Ayyıldız, Eskişehir adayı Müslüm Koyun ve İzmir adayı Meryem Yıldırım, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Nadiye Gürbüz, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin de içinde yer aldığı 23 kişi gözaltına alınmıştı.