ESP Gezi davası görüldü: Yargılanmak istenen halkın isyanıdır

ELÇİN YILDIRAL

ESP ve HDP üye ve yöneticilerinden oluşan 81 kişinin yargılandığı Gezi Davası'nın ilk duruşmasında tüm sanıklar adına ortak savunma yapan ESP MYK üyesi ve İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu “Burada yargılanmak istenen bir halkın isyanıdır. Bu salonda, biz sosyalistler şahsında milyonlarca işçi, emekçi, kadın ve genç yargılanmaktadır” dedi.

81 sanıklı ESP Gezi davası bugün İstanbul 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy ile aileler ve kurum temsilcileri de izledi. Ortak savunma yapan Çiçek Otlu, her şeyin, 28 Mayıs 2013’te Taksim Gezi Parkı’nın AKP iktidarı tarafından imar yasalarına aykırı olduğu halde, sermaye için rant alanına dönüştürmek istemesiyle başladığını, parka dozerler ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde girildiğini ve ağaçların söküldüğünü, duvarların yıkıldığını belirtti.

GEZİ, ÖZGÜRLÜK VE ONUR İSYANIDIR
Ülke genelinde milyonlarca kişinin Gezi Parkı’na sahip çıkmak için sokaklara döküldüğünü kaydeden Otlu, “Gezi Parkı direnişi ile başlayan süreç kimilerinin söylediği gibi ne yalnızca parkın ve ağaçların korunmasına dairdir ne de aklı evvel AKP ve devlet yöneticilerinin söylediği gibi hükümete karşı girişilen bir darbedir. Düpedüz coğrafyamızdaki her ulustan ve inançtan emekçilerin, en başta da emekçilerin ve kadınların AKP iktidanının baskı, sömürü politikalarına karış artık yeter isyanıdır” diye konuştu.

Polis fezlekelerinin olduğu gibi savcı iddianamesine dönüştürüldüğünü ifade eden Otlu, ESP’nin bileşeni olduğu HDP’nin de örgütlediği eylem ve etkinliklerinde yasadışı gösterildiğini söyledi. Otlu, “Hakkımızdaki bu iddiaların objektif hukuk normları, gerçeklerle, adil yargılama anlayışıyla alakası olmadığı açıktır” dedi.