Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türk Telekom arasında imzalanan anlaşma kapsamında Türk Telekom, eSüper Lig’in isim sponsoru ve resmi yayıncısı oldu. TFF tarafından düzenlenen ve Süper Lig’de mücadele eden 17 takımın yer aldığı eSüper Lig’e Türk Telekom’un ismi verildi.

Kaynak: DHA
eSüper Lig’in isim sponsoru ve resmi yayıncısı belli oldu
Fotoğraf: DHA

TFF'nin düzenlediği ve Spor Toto Süper Lig takımlarının yer aldığı eSüper Lig'in 2 sezon boyunca isim sponsoru ve resmi yayıncısı Türk Telekom oldu.  

TFF'nin Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Telekom ile imzaladıkları sponsorluk anlaşması ile eSüper Lig'i daha güçlü hale getireceklerini söyledi.

Büyükekşi, "Türk Telekom, eSüper Lig'in, Nisan-Mayıs 2023 ve Kasım-Mayıs 2024 sezonlarında isim sponsoru olacak ve TV platformu üzerinden eSüper Lig maç yayınlarını gerçekleştirecek. Ayrıca Türk Telekom iş birliğimiz süresince hem nakdi ve hem de tanıtım ve alt yapı desteği sağlayacak. İki güçlü markanın bu iş birliğinin eSüper Lig'imizin daha hızlı gelişmesine büyük etki sağlayacağı inancındayım. Türk Telekom yetkilileri ve tüm çalışanlarına değerli destekleri için teşekkür ederken, anlaşmanın eSüper Lig'imiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

17 TAKIMIN KATILIMIYLA MÜCADELE 

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ve Kulüpler Birliği katkılarıyla düzenlenen Türk Telekom eSüper Lig'de 17 takım mücadele ediyor.

Türk Telekom eSüper Lig, futbol simülasyonu video oyunu FIFA 23'te, Süper Lig fikstürüne göre oynanırken, her takımın en az 1 koç ve 2 eSporcu ile temsil edildiği Türk Telekom eSüper Lig'de normal sezon maçları çevrim içi oynanıyor. Play Off müsabakaları itibariyle Ultimate Mode üzerinden oynanacak ligde oyuncu yaş sınırı ise 16 olarak belirlendi.   

ŞAMPİYON MAYIS'TA BELLİ OLACAK

Türkiye'de ilk kez bu yıl resmi olarak düzenlenen Türk Telekom eSüper Lig'in şampiyonu Mayıs ayında oynanacak büyük finalle belli olacak.

Dünyanın en popüler video futbol oyunu olan FIFA serisinin en son versiyonu FIFA 23 üzerinden oynanacak olan Türk Telekom eSüper Lig, 20 resmi ligden biri olurken, maçlar sonucunda finale kalma başarısı gösteren finalistler FIFA Global Series'de Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak.