Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015), yarın oynanacak maçlarla başlıyor

Eurobasket'te ilk maç İtalya'yla

Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek turnuvada yarın 12 karşılaşma yapılacak. Tarihinde 23. kez boy göstereceği şampiyonada B Grubu'nda yer alan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, turnuvadaki ilk maçında Almanya'nın başkenti Berlin'deki EuroBasket 2015 Arena'da TSİ 22.00'de İtalya ile karşılaşacak.

İlk tur maçlarının Fransa'nın Montpellier, Almanya'nın Berlin, Hırvatistan'ın Zagreb ve Letonya'nın Riga kentlerinde oynanacağı EuroBasket 2015'te 24 takım mücadele edecek. Altışar takımın yer alacağı 4 grupta, ilk 4 sırayı elde eden ülkeler, adlarını ikinci tura yazdıracak. İkinci turdan itibaren Fransa'nın Lille şehrinde tek maç eleme usulüyle oynanacak mücadelelerin ardından madalyalar sahiplerini bulacak. EuroBasket 2015'i 1. ve 2. sırada bitiren takımlar, adlarını doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na yazdıracak. Şampiyonayı 3'üncü, 4'üncü, 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sıralarda bitiren ülkeler ise olimpiyatlara katılabilmek amacıyla gelecek yıl eleme karşılaşmaları oynayacak.

GRUPLAR
Türkiye'nin B Grubu'nda İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda ile mücadele edeceği şampiyonada gruplar şu şekilde:
A GRUBU: Rusya, Bosna Hersek, Fransa, Finlandiya, Polonya, İsrail
B GRUBU: İzlanda, Türkiye, İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya
C GRUBU: Hollanda, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Gürcistan
D GRUBU: Estonya, Letonya, Litvanya, Ukrayna, Belçika, Çek Cumhuriyeti

TÜRKİYE ZORLU BİR GRUPTA
2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) ilk turda en zorlu maçların, Türkiye, İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda'nın yer aldığı B Grubu'nda oynanması bekleniyor.

EuroBasket 2015'te B Grubu maçları, ev sahibi 4 ülkeden biri Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak. Avrupa basketbolunun önde gelen ülkeleri Türkiye, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya arasında ikinci tura çıkacak ilk 4 sıra için büyük bir çekişmenin yaşanması beklenen turnuvanın en zor grubunda, İzlanda ise sürpriz peşinde olacak.

TÜRKİYE YENİLENMİŞ KADROSUYLA TURNUVADA
Ay-yıldızlılar, başantrenör Ergin Ataman yönetiminde yenilenmiş kadrosuyla dereceye girmeye çalışacak. Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Milwaukee Bucks'ta forma giyen Ersan İlyasova ve Philadelphia 76ers'ta mücadele eden Furkan Aldemir, takımın kilit oyuncuları olarak göze çarpıyor. Türk vatandaşlığına geçerek Ali Muhammed adını alan ve milli takıma dahil edilen Bobby Dixon da skorer kimliğiyle "12 Dev Adam"ın eksik noktası oyun kurucu pozisyonunda çok şeyler beklenen isimlerin başında geliyor.

NBA'de New Orleans Pelicans'ta görev yapan Ömer Aşık sakatlık, Oklahoma City Thunder oyuncusu Enes Kanter ise kadro tercihi nedeniyle millilerin pota altında yokluğunu hissedebileceği oyuncular olarak dikkati çekiyor. Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda en büyük başarısını, ev sahipliği yaptığı 2001'deki turnuvada gümüş madalya alarak yaşadı. 1949'da 4'üncü, 1951'de 6'ncı olan milliler, son iki turnuvada 2011'de 11'inci, 2013'te ise 17'nci sırayı aldı.