THY Euroleague'de final four'a yükselen 2. ekip bu akşam belli oluyor. Serinin final maçında Fenerbahçe, Pire'de Olympiakos'a konuk olacak.

Kaynak: Haber Merkezi
Euroleague'de Fenerbahçe Beko final four için parkeye çıkıyor

THY Euroleague'de Barcelona'nın ardından final four'a yükselecek 2. takım bu akşam belli olacak. Serinin 5. maçında Fenerbahçe final four için Pire'de Olympiakos deplasmanına çıkacak. Maç 21.30'da başlayacak.

Euroleague'de 3 çeyrek final eşleşmesinde 5. maç heyecanı yaşanıyor. Fenerbahçe, 2 kez geriye düştüğü seriyi son maça taşımayı başardı. Maçın biletleri, satışa çıktıktan dokuz dakika sonra tükendi. 12 bin kapasiteli salon için 85 bin kişi bilet talep etti.

FENERBAHÇE 'İLK' PEŞİNDE

8. sıradan play off'a girmesine rağmen Olympiakos'a kök söktüren Fenerbahçe final four'a kalması halinde bir ilke imza atacak. Fenerbahçe, Olympiakos'u yenmesi halinde Eurolague tarihinde deplasmanda çeyrek final 5. maçı kazanan ilk takım olacak.

Eşleşmenin galibi final four'da Monaco-Maccabi Tel Aviv serisinin kazananı ile oynayacak. Bu maç ise yarın saat 21.00'de Monaco'nun sahasında oynanacak.

Son çeyrek final maçı ise yarın saat 22.00'de başlayacak. Real Madrid, sahasında Partizan'ı konuk edecek. Epik şekilde ilerleyen eşleşme, 2 maçın sonunda yaşanan kavga ile de tarihe geçti. Kavganın ardından 5 maç ceza alan Real Madrid'li Yabusele bu maçta oynayamayacak.

2 maçlık cezasını tamamlayan Kevin Punter yarın akşam formasına kavuşuyor. Punter ilk maçı son saniye basketiyle takımına kazandırmıştı. Real Madrid'de 4. maçın sonlarında dizinden sakatlanan Gabriel Deck ise sezonu kapattı. 

Serideki bütün maçları şu ana kadar deplasman takımları kazandı. Kendi sahasındaki 2 maçı kaybeden Real Madrid, deplasmanda üst üste 2 maç kazanarak seriyi 2-2'ye getirmeyi başardı.