THY Euroleague'de final four eşleşmeleri dün akşam kesinleşti. Real Madrid, 2-0'dan geri gelerek çeyrek final eşleşmesi kazanan ilk takım oldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Euroleague'de final four eşleşmeleri belli oldu, Real Madrid tarihe geçti

THY Euroleague'de dün akşam çeyrek final eşleşmeleri tamamlandı. Final four'a yükselen iki ekip Real Madrid ve Monaco oldu. Böylece Real Madrid lig tarihinde 2-0 geriden gelip seri kazanan ilk takım oldu. 5. maçların tamamını ev sahibi takımların kazanma serisi ise devam etti.

Serinin final maçında 18 sayı geriden gelerek kendi sahasında Partizan'ı 98-94 mağlup eden Real Madrid, 2-0'dan geri gelerek seri kazanan ilk takım oldu. İlk iki maçı kendi sahasında kaybeden Madrid, final four'da Barcelona'nın rakibi olmayı başardı. Eşleşme kadar 2. maçın sonunda yaşanan kavga da tarihe geçti.

Son 10 sezonda 8. kez son dörde kalan Madrid, final four'da Gabriel Deck ve cezalı Yabusele'den faydalanamayacak.

Dün akşam oynanan ilk çeyrek final 5. maçında ise Monaco Maccabi Tel Aviv'i 97-86 mağlup ederek final four'a yükseldi ve Fenerbahçe'yi eleyen Olympiakos'un rakibi oldu.

Şu ana kadar Euroleague çeyrek finallerinde hiçbir 5. maçı deplasman takımı kazanamadı. Bu yıl da 3 çeyrek final maçı 5. maça giderken yine bütün final maçlarını ev sahibi takımlar kazandı.

Euroleague'de yarı final maçları 19 Mayıs, 3.'lük ve final maçı ise 21 Mayıs'ta oynanacak.