Euroserve firmasında sendikalı oldukları için işten çıkartılan işçilerin direnişi sürüyor. İşçiler sorunları dile getirmek için firmanın İzmir ofisi önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “İşten atılan işçiler işe geri alınana kadar ve sendikal örgütlenme haklarımız tanınana kadar mücadele etmekte kararlıyız. Asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.

Euroserve işçileri: Asla vazgeçmeyeceğiz
Fotoğraf: BirGün Ege

BİRGÜN EGE

İzmir Torbalı'da yer alan Euroserve firmasında Gıda-İş Sendikasına üye olduğu için işten çıkartılan işçiler mücadeleyi sürdürüyor. İşten çıkartılan yaklaşık 250 işçi, direnişin 81’inci gününde sorunlarını dile getirmek için, firmanın İzmir ofisi önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya; sendikalar, siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, 'Bugün ülkenin her yerinde milyonlarca işçi, emekçi asgari ücrete yani açlık ve yoksulluğa mahkum edilmiş durumdadır. Aynı şekilde milyonlarca emekli asgari ücretin altında bir maaşla çocuklarının eline bakar duruma getirilmişlerdir. Enflasyon ve fahiş zamlar her geçen gün artmakta, hayat işçi ve emekçiler açısından dayanılmaz hale gelmiştir. Ancak; bunun karşısında şirketler tarihi kar rekorları kırmaktadır. Bu koşullarda halkımızın, işçi ve emekçilerin örgütlenmek, sendikalaşmak ve bu zulüm düzeninin sona ermesi için mücadele etmekten başka bir şansı kalmamıştır" dedi.

Euroserve’de 81 gündür sendikal hakları için direnen işçilerin mücadelesinden vazgeçirmek için ek ödeme yaparak uzlaşmaya çağırdığını söyleyen Öden, Diğer taraftan, yıllardır işçileri asgari ücrete mahkum ederlerken bugün yeni işe aldıkları işçilere 7 bin -8 bin lira teklif ediyorlar. İçeride çalışmaya devam eden arkadaşlarımıza 5’er bin lira sus payı veriyorlar" şeklinde konuştu.

Öden şunları dile getirdi: “Bilinmelidir ki; Euroserve işçileri davalarında haklıdırlar. Asgari ücretin sefalet ücreti olmaktan çıkarılıp, insanca yaşanabilecek bir ücrete yükseltilene kadar, işten atılan işçiler işe geri alınana kadar ve sendikal örgütlenme haklarımız tanınana kadar mücadele etmekte kararlıyız. Asla vazgeçmeyeceğiz.”

"EKMEĞİMİZİN ÇALINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Açıklamada konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “İnsanca yaşamak için işçiler mücadele ettiğinde karşılarına patronlar çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati biz her kesimle otururuz diyor, işçilerle de otururuz diyor, işverenlerle otururuz sorunlarını konuşuruz diyor. Buradan sesleniyoruz; bizimle sofraya oturmayın. Çünkü biliyoruz ki AKP’nin bakanları, bizimle sofraya oturursa önümüzdeki ekmeği de çalacak. Biz ekmeğimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.