Evde Bakım Maaşı Mayıs ayı ödeme tarihleri: 2023 Mayıs Evde Bakım Maaşları ne zaman yatacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ihtiyaç sahibi yurttaşlar için ödenen Evde Bakım Maaşının Mayıs ayında ne zaman yatacak sorusu pek çok kişinin gündeminde. Peki; yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan yurttaşların evde bakımını üstlenen kişilere ödenen Evde Bakım Maaşı ne zaman yatacak? Evde engelli bakım aylığı sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? İşte detaylar…

2023 Mayıs Evde Bakım Maaşları ne zaman yatacak?

2023 Mayıs Evde Bakım Maaşları henüz daha hak sahiplerinin hesaplarına yatmadı. Evde Bakım Maaşları Mayıs ayının 15’i ile 31’i arasında hak sahibi yurttaşların banka hesaplarına yatırılacak. SGK tarafından belirtilen ödeme tarihleri şehirden şehre değişiklik gösterse de hak sahipleri Evde Bakım Maaşlarını 15 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında alacak.

Evde engelli bakım aylığı sorgulama

Evde engelli bakım aylığı sorgulama işlemlerini E-Devlet aracılığıyla ya da SMS ile sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile E-Devlet’e turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapın,Arama ekranına “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın,Açılan sayfada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alan bölüme tıklayınBu sekmedeki sayfadan maaş ödemesi ile ilgili sorgulama ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden Evde Bakım Maaşı sorgulamak için tıklayabilirsiniz