CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 'Evimde hiç tanımadığım kişiler var' ihbarları aldığını söyleyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Kendilerine verilen isimleri seçmen listeleriyle kontrol edebildiklerini söyleyen Adıgüzel, "18 yaş altı seçmen listelerinde gözükmüyor ve bize gelen seçmen listeleri her zaman güncel değil" dedi.

'Evimde hiç tanımadığım kişiler var' ihbarları Meclis'e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Bize ‘Evimde hiç tanımadığım kişiler var’ gibi ihbarlar geliyor" diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

"Mesela Antalya’da bir evde iki kişi beraber kalıyor. İkametlerine baktıklarında hiç tanımadıkları birinin de onlarla kaldığını görüyorlar. Yaptığımız araştırmalarda da bu kişinin aslında Kayseri’de oturduğunu görüyoruz. Ankara’daki bir örneği, dört kişilik bir aile göndermiş. Onlarla beraber kalan beş kişi daha var gözüküyor” diyen Adıgüzel, e-Devlet’te bu şekilde kalan kişilerin “diğer adres” tanımıyla yazdığını aktardı.

Cumhuriyet'in haberine göre Adıgüzel, “Yabancıların da benzer şekilde evlere kaydedildiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

'SÜRECİ TAKİP ETMEK GÖREVİMİZ'

Adıgüzel, partiye bu konuda ihbar geldikten sonra neler yaptıklarını da şöyle anlattı:

“Bize gelen isimleri elimizdeki seçmen listeleriyle kontrol edebiliyoruz. Ama 18 yaş altı seçmen listelerinde gözükmüyor ve bize gelen seçmen listeleri her zaman güncel değil. O nedenle elimizdeki verilerle gelen ihbarlar üzerinden çapraz kontroller yapıyoruz. Bu yaşanan e-Devlet yapısı içindeki sistemsel bir sorundan da kaynaklanıyor olabilir ama her şekilde bu süreci takip etmek görevimiz. Bu hafta içinde bir araştırma önergesi de vererek konuyu takip edeceğiz"