Uşak’ta son günlerde meydana gelen doğalgaz patlamalarının olası bir depremde yaşanması durumunda facia olacağını bildiren muhalefete yanıt veren BOTAŞ Genel Müdürü Özcan, “Biz dünya çapında iş güvenliği alanında ödül kazandık. Buradaki hadise tamamen istisnai bir durum” dedi.

Evlerde doğalgaz patlamaları ‘istisna’

BirGün/Ankara

İzmir’de yaşanan depremin ardından kurulan ‘TBMM Depreme Karşı Alınacak Önlemleri Belirleme Komisyonu’ bir araya geldi. İletişimden enerjiye kadar çok sayıda alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileri, olası bir depreme karşı acil uygulamalarını anlattı. Uşak’ta son günlerde meydana gelen doğal gaz patlamaları da Komisyonda gündeme geldi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun doğal gaz patlamalarını sorması üzerine BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan söz aldı.

Depreme karşı tüm çalışmalarının eksiksiz olduğunu ve gerekli analizlerin yapıldığını kaydeden Özcan, Uşak’taki patlamalar içinse suçu dağıtım şirketlerine attı: “Biz, dünya çapında iş güvenliği alanında bir ödül kazandık. Türkiye’de de özel sektör dâhil kamuda da bu alanda ödül almış tek firmayız. Dağıtım tarafıyla alakalı hizmet kalitesi, işletme kalitesi, yapım kalitesi, malzeme kalitesi, bunların hepsini ekleyebilirsiniz. Bunlar tamamıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’muzun uhdesinde, onların alanında ve dağıtım şirketlerinin yaptığı çalışmalar. Benim o konuda bir ifadede bulunmam doğru olmaz.”

Meydana gelen patlamaları ‘istisnai bir durum’ diye nitelendiren Özcan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Sokakları baştan sona, Uşak’ın tamamını dört defa kaçak arama araçlarıyla, lazer esaslı çalışan dedektörlerle taramalarını yaptık, tamamı bitmiş durumda. Evlerin tamamen kontrolleri yapıldı. Şu anda herhangi bir problem yok ama dediğim gibi bu istisnai bir durum, bunun detaylarını ilgili kurumlardan öğrenirsek daha doğru olur.”