Kırılmaz Kalem ziyaretleri çerçevesinde gazetemizin Ege Bürosu’nu ziyaret eden CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Evlerde yoksulluk ve sefalet var. Evinde elektriği olmayan aileler var. Manavdan, pazardan sayıyla meyve-sebze alıyor yurttaşımız. İşsizlik aldı başını gidiyor. Tam kapanma diye ifade ediliyor am toplumu büyük bir uçuruma sürüklüyorlar" dedi.

“Evlerde yoksulluk ve sefalet var”

BirGün EGe

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, 29 Nisan’da başlayarak, 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanmada yurttaşa destek verilmemesini eleştirdi. Sosyal devletin bu dönemde yurttaşın yanında olması gerektiğini dile getiren Gruşçu, “Yurttaşımız sefaletle boğuşmak zorunda kalıyor. Pandemi sürecinin başından sonuna kadar doğru önlemeler alınamadı. Bilim Kurulu denilen yapı adeta kukla yapıdan ibaret. Sadece ben bilirim denilen bir adamın ağzından çıkan anlayış var. Geldiğimiz nokta ortada. Ciddi vaka ve ölüm sayıları ile karşı karşıyayız” dedi.

Bu dönemde kapanmanın olumlu olduğunu fakat şartların uygun olmadığının söyleyen Gruşçu, “Tam kapanma olumludur ama bu şartlar altında değil. Bugün dünya ülkelerin çoğunda devlet yüzünü göstermiş, her kesime desteklerini vermiştir. Bizim ülkemiz ise kepenk kapatan esnafa destek olmadı. CHP olarak öneriler getirdik ama kabul görmedi. Kredileri erteleyin, esnafa en az 3 bin 500 kira desteği sağlayın, yanında çalışan personelin vergi yükünü alın ve stopajı kaldırın dedik. Ama önerilerimiz kabul görmediği gibi yurttaş sorunlara baş başa bırakıldı” şeklinde konuştu.

BİRGÜN'E KIRILMAZ KALEM ZİYARETİ

Kırılmaz Kalem ziyaretleri çerçevesinde gazetemizin Ege Bürosu’nu ziyaret eden Gruşçu şunları kaydetti: “Evlerde yoksulluk ve sefalet var. Evinde elektriği olmayan aileler var. Manavdan, pazardan sayıyla meyve-sebze alıyor yurttaşımız. İşsizlik aldı başını gidiyor. Tam kapanma diye ifade ediliyor am toplumu büyük bir uçuruma sürüklüyorlar. Pandemi insanları öldürmeyecek ama yoksulluk, açlık ve sefalet insanları öldürecek. Geldiğimiz nokta çok acı.”

evlerde-yoksulluk-ve-sefalet-var-870752-1.