Dilek Güven isimli kadının evli olduğu erkek tarafından 7 kez bıçaklanmasının ardından açtığı boşanma davası aradan geçen 2,5 yıla rağmen sonuçlanmadı. Davanın normal bir boşanma davası olmadığını, evli olduğu erkeğin kendisini öldürmeye teşebbüs ettiğine dikkat çeken Güven, “Olayın üzerinden 2,5 yıl geçti ancak ben halen boşanamadım. Eksik evrak olması nedeniyle mahkeme yeniden ertelendi. Hala bana ulaşmaya çalışıyor. Korku ile yaşamak istemiyorum”  diye konuştu.

Evli olduğu erkek tarafından 7 kez bıçaklandı, boşanma davası 2,5 yıldır sonuçlanmadı
Hüseyin Güven/DHA

Adana’da hemşire Dilek Güven, 2,5 yıl önce kendisini 7 kez bıçaklayan ve geçen ay serbest kalan Hüseyin Güven'den boşanamadı. Davanın 13 Aralık'a ertelendiğini belirten Dilek hemşire, biber gazıyla gezdiğini ve çocuklarının hala travma tedavisi gördüğünü belirterek, "Ben böyle bir adamın soyadını taşımak, korku ile yaşamak istemiyorum. Boşanmak istiyorum" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Seyhan Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Dilek Güven, 9 sene önce Hüseyin Güven ile evlendi. Aralarında yaşanan şiddetli geçimsizlik üzerine Dilek Güven, boşanmaya karar verdi.

16 Mayıs 2020'de Dilek Güven’in boşanmak istediğini söylemesi üzerine Hüseyin Güven kadını bıçakla çeşitli bölgelerinden yaraladı. Dilek Güven’in kaldırıldığı hastanede tedavisi sürerken gözaltına alınan ve emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Hüseyin Güven çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DAVA 2,5 YILDIR DEVAM EDİYOR

Dilek hemşire ise 1 ay süren tedavisinin ardından boşanmak için 7. Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Hüseyin Güven'in geçen ay serbest kaldığını belirten Dilek hemşire, biber gazı taşıyarak gezdiğini, büyük bir korku ile yaşadığını söyledi. Çocuklarının ise olay gününden itibaren hala travma merkezinde tedavi gördüğünü anlatan Dilek Güven, aradan geçen 2,5 yılda hala boşanamadıklarını dile getirdi. Güven, geçen ay görülen davanın 2'nci duruşmasında ise mahkemenin davayı, dosya eksikliklerinin giderilmesi için 13 Aralık'a ertelediğini ifade etti.

'HALA BANA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR, KORKU İLE YAŞAMAK İSTEMİYORUM'

Hüseyin Güven hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı da aldırdığını dile getiren Dilek hemşire, bir an önce boşanmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu normal bir boşanma davası değil. Öldürmeye teşebbüs olayı var. Direkt boşanmanın olması gerekiyor. Bu yaşadığım acı olay öldürmeye teşebbüs bile sayılmadı. Yaralama, dendi, bir süre cezaevinde yattı ve geçen ay çıktı. Bana kanlı kıyafetlerim de teslim edildi. Yaşadığım olayları tekrar hatırladım. Olayın üzerinden 2,5 yıl geçti ancak ben halen bu adamdan boşanamadım. Eksik evrak olması nedeniyle mahkeme yeniden ertelendi. Bu adam hala bana ulaşmaya çalışıyor. Ben de uzaklaştırma kararı aldırdım. Ancak 2 hafta sonra oğlumla birlikte okulun önündeyken karşımıza çıktı. Ben böyle bir adamın soyadını taşımak, korku ile yaşamak istemiyorum. Boşanmak istiyorum."

DHA