Avcılar'da zihinsel ve bedensel engelli oğluna sinirlenerek evli olduğu kadına şiddet uygulayan, ardından evi ateşe vererek intihar ettiği öne sürülen Hasan Akay'ın, Merve Betül Akay tarafından öldürüldüğü belirtildi. Hasan Akay'ın kendisini ve çocuğunu yakarak öldürmeye çalıştığını anlatan Betül Akay, "Önce evde yangın çıkarttı, sonra beni ve oğlumu tabancayla vurarak öldüreceğini söyledi. Aramızdaki itişme sırasında silah patladı. Yangından korunmak için oğlumu alıp balkona çıktım. Bizi komşular kurtardı" dedi.

Evli olduğu Hasan Akay'ı öldürdüğünü itiraf eden Merve Betül Akay: "Beni ve oğlumu öldürmeye çalıştı"

Merve Betül Akay, intihar ettiğini öne sürdüğü Hasan Akay'ı şiddet gördüğü için öldürdüğünü söyledi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda alkollü olduğu öne sürülen Hasan Akay, komşularının iddiasına göre doğuştan engelli oğlu Miraç'ın halıyı kirletmesi üzerine Merve Betül Akay ile tartışmaya ve şiddet uygulamaya başladı.

Hasan Akay, kapıyı kilitledikten sonra benzin dökerek evi ateşe vermek istedi. Kadının feryatları ardından evden dumanların yükseldiği görüldü. Evden birkaç el silah sesi duyulurken Merve Betül Akay, çatı katındaki balkondan yan komşularına sığınarak yardım istedi.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle apartman sakinleri evlerini boşaltırken itfaiye görevlileri eve ulaşarak alevlere müdahale etti. Yangın söndürülürken içeri giren polis ve itfaiye ekipleri Hasan Akay'ı başından silahla vurulmuş halde buldu. İlk değerlendirmede intihar ettiği öne sürülen Akay'ın cesedi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması ardından savcının talimatı ile Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İTİRAF ETTİ

Avcılar Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından sürdürülen soruşturmada olayın, iddiaların aksine cinayet olduğunu belirledi. Polis çeşitli adli suçlardan 11 kaydı bulunan Hasan Akay'ın yanında 7.65 milimetre çapında bir tabanca bulunduğunu tespit etti.

Merve Betül Akay, ilk ifadesinde evli olduğu erkeğin engelli oğlunu tedavi için gelen doktoru kıskandığını bu nedenle evi ateşe verdiğini, kendisinin komşuya kaçtığını, ardından silah sesi duyduğunu öne sürdü.

ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDEREK ŞİDDET UYGULAMIŞ

Merve Betül Akay, daha sonra ifadesini değiştirerek, Hasan Akay'ın kendisini öldürmekle tehdit ederek, hakaret ettiğini, kendisine silah doğrulttuğunu, eve yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdiğini, tartışmaya devam ettiklerini belirtirken, "Boğuşma sırasında elindeki tabancayı alarak başının sol tarafına ateş ettim, ardından komşuların evine gittim" dediği belirtildi.

Polis olayı aydınlatmak için evde detaylı inceleme yaparken Akay çiftinden karşılaştırma amaçlı kan örnekleri alındı. Cinayet işlediğini kabul eden Merve Betül Akay ile Hasan Akay'ın ellerinden örnek alınırken, kapsamlı incelemenin devam ettiği kaydedildi.

DAHA ÖNCE EVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞ

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan Betül Akay, Hasan Akay'ın yıllardır kendisini dövdüğünü anlatarak "Bundan önce yine beni dövdü. O sırada kolum kırıldı. Eşime bir ay uzaklaştırma kararı verdiler. Ben annemin evine gittim. Ancak daha sonra aile birliğimizin bozulmaması için ona geri döndüm" dedi.

"SÜREKLİ BENİ DÖVÜYORDU"

Poliste verdiği ifadesinde Hasan Akay'ın 2 yıldır çalışmadığını ve sürekli alkollü olduğunu anlatan Betül Akay "Ben internet üzerinden yemek siparişi alıp geçimimizi sağlamaya çalışıyordum. Eşimle aramızda kıskançlık yüzünden tartışmalar yaşanıyordu. Bana 'Senin beni aldatma potansiyelin var' diye bağırarak darp ediyordu" dedi.

OLAY GECESİNİ ANLATTI

Olay günü Hasan Akay'ın alkollü olarak eve geldiğini anlatan Betül Akay "Eve gelince yine kıskançlıkla ilgili benimle tartıştı. Sonra 'Ölümün benden olacak. Ama acılar içinde olacak' diyerek evde bulunan tineri içerdeki odalara döküp, çakmakla tutuşturdu. Sonra salona yanıma geldi. Ruhsatsız silahını çekerek beni ve çocuğumu öldürmekle tehdit etti. Bugüne kadar ona hiç karşı gelememiştim. Ancak çocuğumu da öldüreceğini söyleyince ona direndim. Aramızda boğuşma oldu. Sonra bir anda silah patladı ve yere düştü" dedi.

YANGINDAN KAÇMAK İÇİN ENGELLİ OGLUYLA BALKONA ÇIKMIŞ

Hasan Akay'ın vurulmasının ardından çocuğunu yangından kurtarmak için balkona çıkardığını anlatan Betül Akay'ın, "Komşularım müdahele edip beni ve çocuğumu kurtardılar. Sonrasında gelen polislere durumu anlattım" dediği öğrenildi.

11 KEZ GÖZALTINA ALINMIŞ

Polis soruştuması sonucunda olayda hayatını kaybeden Hasan Akay'ın daha önceden cinsel taciz, uyuşturucu kullanmak, güveni kötüye kullanmak, yaralama, aile içi şiddet suçlamalarıyla polis tarafından 11 kez gözaltına alındığı tespit edildi.

Poliste işlemleri tamamlanan Betül Akay, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

intihar-denilmisti-merve-betul-akay-hasan-akay-i-siddet-gordugu-icin-oldurdugunu-itiraf-etti-946748-1.

(DHA)