Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ile gazetenin Yazarı Ender İmrek ve Muhabiri Özer Akdemir’in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün saat 09.30’da Çağlayan’daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek...

İstanbul Özel Yetkili Savcılığı tarafından, Evrensel gazetesinin 24 Mart 2012 tarihli sayısının 6 ve 7’nci sayfalarında çıkan kimi haber ve köşe yazıları hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açılmıştı. Fatih Polat, sorumlu yazıişleri müdürlüğü döneminde yayımlanan, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın ‘Sahte muhataplarla çözemezsiniz’ açıklamasına yer verilmesi nedeniyle; Ender İmrek ‘Newroz ve Yol Haritası’ başlıklı köşe yazısı nedeniyle; Özer Akdemir ise İzmir’deki 'son Newroz kutlamalarıyla ilgili izlenim yazısı' nedeniyle yargılanıyor.


İŞTE İLERİ DEMOKRASİ

Basına yönelik sansürden duyulan rahatsızlığı birçok kesim dile getirirken her geçen gün muhalif gazetecilere yeni davaların açılması ise meselenin bir başka boyutunu oluşturuyor. Özellikle AKP'ye muhalif olan kesimlere yönelik girişilen baskılara ve sindirme operasyonlarına hergün bir yenisi daha eklenirken Uluslararası kamuoyu da  bu konunun önemine dikkat çekiyor. Alanında önemli işler yapan birçok gazetecilik örgütü Türkiye'deki durumu gözler önüne seren ve protesto eden açıklamalarda bulundu.