Eski Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ile eski İmtiyaz Sahibi Arif Koşar, 2016’da yayımlanan “Polis Nusaybin’de halkı taradı: 3 yaralı” başlıklı haber nedeniyle haklarında ‘devletin askeri veya emniyet teşkilatını aşağılamak' suçlamasıyla açılan davadan beraat etti.

Evrensel Gazetesi, 6 yıldır süren davada beraat etti
Fotoğraf: Evrensel Gazetesi

Evrensel Gazetesi’nde 2016’da yayımlanan bir haber nedeniyle o dönemki Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkında açılan dava sonuçlandı. Sarı ve Koşar beraat etti.

Evrensel Gazetesi’nde yer alan habere göre, davanın üçüncü duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, Arif Koşar ve Çağrı Sarı’nın üzerlerine atılı bulunan “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından, yüklenen fiilin kanunda tanımlanmamış olması sebebiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Evrensel Gazetesi’ne, 15 Mart 2016’da yayımlanan “Polis Nusaybin’de halkı taradı: 3 yaralı” başlıklı haber nedeniyle TCK 301’inci maddeden dava açılmıştı.

6 Haziran 2017’de görülen karar duruşmasında, dönemin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve o dönemki imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkında ‘devletin askeri veya emniyet teşkilatını aşağılamak' suçlamasıyla 5'er ay hapis cezası verilmişti.

İstinaf mahkemesinde onanan karar Yargıtay’a taşınmıştı. Yargıtay ise oy birliği ile hükmün bozulmasına ve dosyanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’ne gönderilmesine karar vermişti.