Eylemciler gözaltında, eylemcileri bıçaklayanlar serbest!

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında polisin eylemcilere yönelik saldırısı sürerken Beşiktaş’ta Özgür Altunbilek adlı yurttaşı bıçaklayan şahsın gözaltına alınmasına bile gerek görülmedi. Öte yandan polis saldırısına uğrayan yurttaşlar ise yaka paça gözaltına alındı.

1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak için Beşiktaş’a giden Altunbilek, polislerin TOMA ve biber gazlı saldırısı sonrası uzaklaşmak için Beşiktaş Çarşı içerisine girmişti. Altunbilek otoparktan çıkan altı-yedi kişinin saldırısına uğrayıp kimliği tespit edilemeyen şahıslar tarafından bıçaklanmıştı.

İleri Haber'den Sami Menteş'in haberine göre, Altunbilek’in avukatı Yelda Koçak Urfa bıçaklı saldırıdan sonra saldırgan hakkında öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Urfa, suç duyurusu dilekçesinde saldırganların olay yerinden uzaklaşmadan kimliklerinin tespit edilmesi, yakalanması ve suç delillerine el konulmasını istedi.

Urfa’nın suç duyurusunu inceleyen savcı Yaşar Peçen ise saldırganlar hakkında gözaltına alınması kararı vermezken Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda olayla ilgili delillerin toplanmasını ve dosyanın kendisine iade edilmesini istedi.

Bu arada 1 Mayıs’ta gözaltına alınanların durumunu görüşmek için savcılıkla konuşan avukatlara savcı iç güvenlik paketinden sonra gözaltılar hakkındaki kararı vali ve kaymakamların vereceğini, kendisinin bir talimat veremeyeceğini söyledi.

Canlı blog | Emekçilere 1 Mayıs'ta polis saldırısı!

Eli sopalılar yine sahnede!