Eylemlerinin birinci yılında sokağa çıkan Sarı Yelekliler'e polis saldırısı

Fransa’da Sarı Yelekliler eylemlerinin yıl dönümünde sokağa indi. Protesto eylemcilere polis biber gazıyla saldırdı.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ekonomi politikalarını protesto eden Sarı Yelekliler gösterilerinin birinci yılında başkent Paris’te toplandı. Polis, eylemcilere biber gazıyla saldırdı.

eylemlerinin-birinci-yilinda-sokaga-cikan-sari-yelekliler-e-polis-saldirisi-650202-1.

eylemlerinin-birinci-yilinda-sokaga-cikan-sari-yelekliler-e-polis-saldirisi-650203-1.

eylemlerinin-birinci-yilinda-sokaga-cikan-sari-yelekliler-e-polis-saldirisi-650204-1.

Sarı Yelekliler adı verilen eylemler Fransa’da geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlamış ve tüm ülke geneline yayılmıştı. Fransız hükümetinin akaryakıt fiyatlarındaki artışı ve Macron’un yeni ekonomik politikaları kararı alması üzerine Sarı Yelekliler eylemi başlamıştı.

SARI YELEK EYLEMLERİNİN KAZANIMLARI NE OLDU?

Sarı Yelekliler 1 sene içeresinde, taleplerini tam olarak karşılamasa da Macron'dan birçok ekonomik vaat almayı başardı. Buna göre şirketlere ek vergi yükü getirmeden asgari ücrete 2019 itibarıyla aylık 100 avro zam yapıldı, işveren çalışanlarına bin avroya kadar ek vergi ödemeden fazla mesai ücreti ödeyebilecek, 2 bin avronun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacak, çalışanların ödemesi gereken gelir vergisi düşürülecek ve şirketlerin ödemesi gereken bazı vergiler de kaldırılacak ve emeklilik maaşı en az bin avro olacak.