'Eyvah, çocuğum kitap okumuyor!' etkinliği 26 Ekim'de İzmir'de

Eğitimci, yazar Özge Doğar’ın hazırladığı ‘Eyvah, çocuğum kitap okumuyor!’ etkinliği 26 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek. Çocukları kitap okumayan ya da bunu sürekli hale getirmeyen ebeveynlerin ve çocuk eğitimiyle ilgilenenlerin katılımına açık olacak etkinlik ‘Yazı Çizi Çeki Atölyesi’nde yapılacak.Saat 14.00’te başlayıp 17.00’de sona erecek etkinliğin kayıtları 0232 421 61 66 telefon numarasından ve bilgi@yaziciziceki.com e-posta adresinden yapılabilecek.

Basın bülteninden:

Sizler kitap okumanın faydalarını biliyorsunuz fakat bilmenizin hiçbir işe yaramadığını hissediyorsunuz, çocuğunuza sürekli “Kitap oku!” diyorsunuz ama o sözünüzü bir türlü dinlemiyor, sıkılıyor, kaçıyor, saklanıyor, bahaneler buluyor…

Bir çocuğun eğitiminden sorumlu olmak, onun dünyasını şekillendirip geleceğe hazırlanmasını sağlamaktır. Onun için en iyiyi istemeniz ama bazen en iyinin ne olduğunu bilememeniz ve şaşırmanız çok normal. Bu şaşkınlığa rağmen kitap okumamasını “eyvah” diyerek karşılıyorsanız aslında onun için tüm kilitleri açtınız demektir.

Kitap okuyan çocukların okul hayatlarında, arkadaş ilişkilerinde ve gelecekteki iş yaşantılarında daha başarılı olduklarını; sorgulama, muhakeme, duygudaşlık (empati) yeteneklerinin yaş gruplarına göre daha gelişmiş olduğunu; özgüveni, araştırmacı yönü ve anlama hızının daha güçlü olduğunu biliyoruz. Kitap okumak, ona zor gelen matematik dersi için bile bir anahtar. Çünkü okuduğunu doğru anlayan öğrenci için zor ders yoktur. Zor kavramı; anlamadığımız, anlamlandıramadığımız durumlar içinde var olur. Anladığımız her şey kolaydır. Çocuk kitap okudukça, anlama ve dil yetisi güçlenecek böylece zor algısı da gün geçtikçe azalacaktır.

Çocuğumuza, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; onun zihnini yaşatmak ve sosyal hayatını güvene almak demektir. Okuma alışkanlığı olan bir birey en karışık konuları bile, okumayan diğer kişilere göre daha hızlı kavrar ve çözer.

21. yüzyılda çocukların etrafı göz alıcı oyuncaklar ve teknolojinin hareketli dünyası ile çevriliyken onların ilgisini kitaplara çekebilmek hayli zor olsa da bu atölyede verilecek tavsiyelerin ve uygulanabilir ev içi etkinliklerin işinizi kolaylaştıracağını düşünüyoruz.

Çalışmaya çocuk eğitiminden sorumlu herkes ve 14 yaşını aşmamış, okuma yazma bilen çocuğu olan tüm ebeveynler katılabilir.

Tarih: 26 Ekim 2019 Cumartesi

Saat: 14.00 – 17.00

Yer: Yazı Çizi Çeki Atölyesi

Bilgi ve kayıt için: 0232 421 61 66 – bilgi@yaziciziceki.com

Özge Doğar Kimdir?

Eğitimci, yazar…

Öğretmen anne ve babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. “Okul Psikolojik Danışman”ı olarak sürdürdüğü mesleği, gelecek kuşaklara sorumluluğunu ve yazı yazma hevesini arttırdı. “Emekçi Kadın ve Çocuk Sorunları” üzerine eğitimler verdi. “Minik Parmaklarda Bol Yüzükler” adındaki eğitim seminerlerinde çocuk ve gelin kavramını irdeledi.

2013 yılında çıkarmış olduğu “Meraklı Pandora” kitabı köşe yazılarının derlemesidir. Aynı yılın aralık ayında çıkardığı “Aşk’zede” romanı; kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesinin, onların okutulmamasının doğuracağı sonuçları, töre adı altında sıkışmış hayatları konu alan ilk romanıdır.

Yazarın; 2014 yılında yazmış olduğu “Kâğıttan Mutluluklar” romanı, yaşadığımız toplumun bir bütün olduğunu, iki farklı kadın ve iki farklı aileyi işleyerek anlatan, toplumsal ayrışmaların bizleri ilerletmediğini gösteren ikinci romanı ve üçüncü kitabıdır.

2015 yılında yazdığı “Evlilik Anonim Şirketi” evliliklerde süregelen sorunları anlatmaktadır. 2015 yaz döneminde Uçankuş TV Kültür- Sanat Programında haftalık çocuk kitabı tanıtmış olan yazar, 2016 yılında yazdığı ‘Sevimli Köpek Maya & Tohumlu Kitap’ adlı çocuk kitabı Türkiye’de kitapla birlikte tohum veren ilk 7 yaş üzeri çocuk kitabı olma özelliği taşımaktadır.

Son kitabı Aynadaki Sır (2017, Mart), sosyo-psişik bir roman olup medyanın insanlar üzerindeki etkisini ve kitleleri nasıl yönlendirdiğini anlatmaktadır.

Yazarın halen sürdürmekte olduğu anne ve babalara yönelik “Eyvah Çocuğum Kitap Okumuyor” proje çalışması devam etmektedir.