Beko Basketbol Ligin'de klasman grubu maçları geçen hafta oynanan maçlarla tamamlandı. Düşen takımlar ve play-off eşleşmeleri belli oldu. Bu sezon lige veda eden iki takım İstanbul Te

Beko Basketbol Ligin'de klasman grubu maçları geçen hafta oynanan maçlarla tamamlandı. Düşen takımlar ve play-off eşleşmeleri belli oldu. Bu sezon lige veda eden iki takım İstanbul Tekelspor ve Bursa'dan Tofaş oldu. 30 maç sonunda sadece 2 yenilgi alan Fenerbahçe Ülker ise ligi birinci sırada bitirdi. Fenerbahçe Ülker bu birincilikle play-offlarda finale doğru uzanan yolda büyük bir avantaj yakaladı. Fenerbahçe, özellikle son hafta deplasmanda Türk Telekom'u yenerek adeta bir taşla üç kuş vurmuş oldu. Bu galibiyetle hem birinciliği Efes Pilsen'e kaptırmazken hem de playoff eşleşmelerinde çok önemli bir avantaj yakalamış oldu. Play-off ilk turunda ligi 8. sırada bitiren Darüşşafaka ile karşılaşacak olan sarı lacivertliler 1-0 önde başlayacakları bu seriyi kazanarak bir üst tura çıktıkları taktirde yarı finalde Galatasaray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka serisinin galibi ile karşılaşacaklar. Yani Ankara'da aldıkları önemli galibiyet sayesinde Efes Pilsen ve Türk Telekom serisinden gelecek takımla finalde karşılaşacaklar. Böylece iki güçlü rakibi yarı finalde birbirine kırdırdıktan sonra galip gelen takımla ligin finalinde karşılaşacaklar.

Avrupa ligine erken vedasından sonra Fenerbahçe Ülker Beko basketbol liginde büyük bir ivme sağladı. Oynadıkları basketbol sezon başına göre çok büyük aşama kaydetti. Takım olarak savunmayı çok iyi yapmaya başladılar. Yıldızlar usta hoca Aydın Ors'ün elinde kendileri için değil takım için oynamaları gerektiğinin bilincine vardılar. Willie Solomon, Damir Mrsiç, İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan gibi top kullanmayı çok seven adeta topla yatıp kalkan oyuncuları bir arada oynatmak kolay değil. Bu oyuncuları takım için savunma yapmaları konusunda ikna edebilmek için Aydın Örs gibi tecrübeli ve bu oyuncuların saygı duyacağı bir coach olmak gerekir. Dikkat ederseniz son haftalarda Willie Solomon ve İbrahim Kutluay başta olmak üzere diğer oyuncular bir top için bile kendilerini yerden yere atabiliyorlar. Bu da rakiplerini bezdiren sert savunmayı beraberinde getiriyor.

Play-off çeyrek finalinde Fenerbahçe Ülker'in rakibi Darüşafaka oldu. 1-0 seriye önde başlayacak olan Fenerbahçe Daçka karşısında kesin favori olarak gözüküyor. Kaliteli ve derin kadrosu Fenerbahçe Ülker'i öne çıkartıyor. Özellikle Daçka'nın gerçek bir pivotunun olmaması ve kadrosunun çok kısıtlı olması pota altından Semih Erden, Oğuz Savaş, Mirsad Türkcan ve İra Clark ile oynayacak sarı lacivertlileri çok rahatlatacak. Eğer başarılı hoca Daçka karşısında pota altını akıllıca kullanırsa iki maçı da çok rahat kazanır. Ancak gençlerle sert savunma yapan ve çok tempolu bir basketbol oynayan yeşil siyahlılar oyunlarını rakiplerine kabul ettirirlerse bir sürpriz galibiyet alabilirler. Tabii her sporda olduğu gibi basketbol da kağıt üzerinde değil sahada oynanır ve kazanılır. O gün maça kim inanır kim daha çok mücadele ederse kazanan taraf o olur. Benim inancım Fenerbahçe Ülker 100. yılında Beko Basketbol Ligin'de finali oynar ve iyi performans gösterdiği taktirde zafere ulaşan taraf olur.