Potada Fenerbahçe'ye bu sezon Milli Pi-yango'nun en büyük ikramiyesi çıktı.Bir takım ancak bu kadar şanslı olabilir. Ülker sezonu şampiyon olarak tam

Potada Fenerbahçe'ye bu sezon Milli Pi-yango'nun en büyük ikramiyesi çıktı.Bir takım ancak bu kadar şanslı olabilir. Ülker sezonu şampiyon olarak tamamlayacak ve daha sonra takımı kapatarak her şeyi ile beraber Fenerbahçe ile birleşecek. Görülmüş işitilmiş bir şans değil bu. Fenerbahçeliler ne kadar sevinse azdır. Bedavadan Avrupa Ligi'ne katılım hakkı, şampiyon takımın en iyi oyuncularını kadrosuna katma imkânı. Bunların hepsi altın tepsi içinde Fenerbahçe'ye sunuldu.İki tarafa da hayırlı uğurlu olsun. Ülker de bu işi babasının hayrına yapmadı herhalde.Onlar da Fenerbahçe'nin müthiş seyircisine ve ismine güvenerek bu işin içine girdiler.

Bundan sonra iki tarafın da bu birliktelikten en üst düzeyde faydayı elde etmeleri önemli. Aksi taktirde bu birliktelik istedikleri gibi yürümez. Fenerbahçe'nin beklediği, Ülker'in gücünü sonuna kadar arkasında hissetmek ve ıoo.yılda başarıya ulaşmaktır. Gerçi ben bu ıoo.yıl geyiklerini hiç anlamlı bulmuyorum. Ne yani diğer zamanlarda alınan şampiyonluklar daha mı az değerlidir?

Bu sadece medyanın ortaya attığı ve malzeme olarak kullandığı bir konu olarak geliyor bana. Yöneticiler de dolduruşa gelip bunun üzerine atlıyorlar.

Ülker ise bana göre çok büyük fedakârlıklar yapan taraf olarak bu birleşmeden en fazla getiriyi elde etmesi gereken taraftır.

Fenerbahçe için daha şimdiden "önümüzdeki sezonun en büyük şampiyonluk adaylarından biridir" diyebiliriz.

Hatta kadrosuna kaliteli yabasncıları da kattığı taktirde Avrupa'da final four yapma şansı vardır. Daha şimdiden Ülker'in şampiyonluğunda çok büyük katkıları olan üç oyuncuyu transfer ettiler bile. İbrahim Kutluay, Ömer Onan ve Mirsad Türkcan.

Bu üç oyuncu da aynı zamanda gönülden Fenerbahçeli ve en fanatik taraftardan bile daha fazla Fener'i tutmaktadır.

Bu da demek oluyor ki bu oyuncular büyük seyirci desteği ve Fenerbahçe sevgisi ile çok daha yürekten, oynayacaklar eskisinden daha fazla coşacaklardır. Yıllardır özlemini çektikleri seyirciye Fenerbahçe ile birlikte kavuşacaklardır. Geçen sezonun en fazla parlayan oyuncularından biri olan Oğuz Savaş ile de görüşmeler sürüyor. Bu transfer de gerçekleştiği taktirde Fenerbahçe pota altında da oldukça güçlü olacaktır.

Fenerbahçe'nin güçlü kadrosunun başında Aydın Örs gibi bir ustanın da olması büyük bir şanstır. Avrupa'da Koraç Kupası'nı almış tecrübeli antrenör önümüzdeki sezon bu kaliteli kadro ile büyük başarılara imza atacaktır.

Son aldığım haberlere göre Murat Özyer ile Örs'ün yardımcılığı konusunda görüşmeler devam ediyor ve Özyer de teknik kadroya dahil olabilir. Bence bu da çok akıllıca bir seçim olur. Geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan Özyer Aydın Hoca ile beraber çok başarılı olacaktır.

Böylece iki takım en iyi şekilde birleştirilmiş olacaktır.

Başlarda pek istemediğimiz bu birliktelik umarım basketbolümüz için hayırlı olur. Ül-ker-Fenerbahçe takımı Avrupa'da büyük başarılara imza atar da basketbolumuza büyük bir canlılık ve hareket gelir.