Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek patlamasının yaşandığı fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun, MÜSİAD Genel Başkanı ve şube başkanlarının katıldığı yemekli toplantının AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla organize edildiğini açıkladı. Belediyenin yalanladığı Coşkun, bugün gözaltına alındı

Fabrikanın sahibi itiraf etti: Patlama sonrası yemekli toplantı Erdoğan'ın talimatıyla düzenlenmiş!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 122 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili fabrika sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun yerel basına konuştu. Sakarya’da yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Coşkun, patlamanın hemen ardından düzenlenen ve tartışmalara yol açan yemekli toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yemek organizasyonunda kendisinin yer almadığını söyleyen Yaşar Coşkun, toplantıyı ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın organize ettiğini ifade etti.

Sözcü'den Erhan Kaytanbay'ın haberine göre, “Hendek'te gerçekleşen olay moral yemeği değildi, herkes bunu çok yanlış anladı” diyen Coşkun, şunları kaydetti:

O yemekte ben yoktum zaten. Ben gelmişim gibi konuşuluyor, ama yoktum. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan'ı görevlendirdi ve patlamadan bir saat sonra yanıma geldi. Patlamadan sonra destek için 30'un üzerinde MÜSİAD şube başkanımız geldi. Şube başkanlarımız içeri yanıma alınmadı.

Genel Başkanımız, gelen şube başkanlarımızla toplantı yapmak istedi. Toplantıyı MÜSİAD'ta yapacaktık, ama uzak olduğu için Hendek Bayraktepe'yi ayarladı belediye başkanımız. Bayraktepe'de toplantı yapıldı, yemek değil.

fabrikanin-sahibi-acikladi-patlama-sonrasi-yemekli-toplanti-erdogan-in-talimatiyla-duzenlenmis-753884-1.

Toplantının detayları hakkında konuşan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

Toplantının amacı görev dağılımı yapmaktı. ‘Yaralar nasıl sarılır, ailelere nasıl destek olunur, vefat edenlerin cenazesine kimler katılacak?' bunun için toplantı yapıldı. Ama maalesef farklı zihniyetteki kişiler ‘Yemek' dediler.

Bizim Bursa şubemiz, sosyal medyada Sakarya'ya destek amaçlı Hendek'teyiz diye bir paylaşımda bulunmuş. Paylaşılan fotoğraf çarpıtılmış. Burada tek amaç, şube başkanlarımız ile birlikte toplanarak neler yapabilirizi konuşmaktı.

BELEDİYE: KÜLLİYEN YALAN

Fabrika sahibi ve MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un açıklamalarına Hendek Belediyesi’nden yalanlama geldi. “O yemekle ilgili hiç bir alakamız ve bilgimiz yok” başlıklı açıklamada Yaşar Coşkun’un kullandığı ifadelere ilişkin ‘Külliyen yalandır’ denildi.

Belediyenin açıklamasında yemekle ilgili, “Başkanımızın hiçbir alakası ve bilgisi yokken heyetin tesiste ağırlandığı ve toplantı için Bayraktepe'ye yönlendirildikleri iddiası gündem saptırmak, eleştirilere bizleri de ortak etmek amacıyla kurgulanmış oyundur” ifadeleri kullanıldı.

fabrikanin-sahibi-acikladi-patlama-sonrasi-yemekli-toplanti-erdogan-in-talimatiyla-duzenlenmis-753885-1.

Hendek Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

7 vatandaşımızın can verdiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasından sonra Belediyemiz iştiraki TÜRKAY A.Ş. tarafından işletilen Bayraktepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşen akşam yemeği ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Fabrikanın sahibi olan MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun'un basına yansıyan açıklamaları ve bazı çevrelerin, Bayraktepe'deki bu toplantıyı Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu organize ettiği yönündeki söylemleri külliyen yalandır.

Başkanımız, patlamanın yaşandığı andan itibaren saatlerce olay yerinde çalışmalarını sürdürmüş, işçilerin kurtarılması ve onların acılı aileleri dışında hiçbir konuyla ilgilenecek vakti dahi olmadığı gibi, hiçbir MÜSİAD temsilcisiyle görüşmesi olmamıştır.

Kara gün olarak hafızalarımıza kazınan acı dolu bu günde, patlama bölgesindeki vatandaşlarımızın canından başka hiçbir şey düşünmezken; MÜSİAD Başkanlarının buluştuğu yemeğin Başkanımız tarafından uygun görüldüğü yönündeki açıklamalar yalan ve iftiradır.

“KURGULANMIŞ OYUN"

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan bu yemekle ilgili Başkanımızın hiçbir alakası ve bilgisi yokken heyetin tesiste ağırlandıkları ve toplantı için Bayraktepe'ye yönlendirildikleri iddiası gündem saptırmak, eleştirilere bizleri de ortak etmek amacıyla kurgulanmış oyundur.

Bayraktepe Sosyal Tesisleri, halka açık bir ticarethane olduğu gibi buraya gelen misafirlerin kim ya da kimler olduğu, ne amaçla toplandıkları konusunda bilgi sahibi değiliz.

Ayrıca Hendek Bayraktepe Derneği Başkanı olan MÜSİAD Sakarya İl Başkan Yardımcısı Özcan Nalbant tarafından düzenlenen bu yemek nedeniyle tesisimize 3 bin lira, yine Özcan Nalbant tarafından ödenmiştir. Yüzlerce ailenin gözyaşı döktüğü, evlere ateşin düştüğü bu acı olayın yaşandığı, nefes almakta bile zorlandığımız ve kendimizi bile unuttuğumuz o anlarda; böyle bir girişimde bulunmamızın mümkün olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz”.

GÖZALTINA ALINDI

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasının sahipleri Ali Rıza Coşkun ve oğlu Yaşar Coşkun, patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.