Faciaların üstü kapatılıyor
2018’de Ankara’daki tren kazasında 9 kişi öldü, 107 kişi yaralandı. (Fotoğraf: DHA)

Haber Merkezi

Ulaştırma Bakanlığı’nın Ankara’da 2018 yılında meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü, Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazası davasında soruşturma izni vermemesinin yankıları sürüyor. Dosyanın düşürülmesini eleştiren Birleşik Taşımacılık Sendikası "Gerçek sorumluların açığa çıkarılmasının önüne geçildi" dedi.

BTS tarafından yapılan açıklamada Pamukova ve Çorlu’da meydana gelen tren faciaları hatırlatıldı: “AKP’nin ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın politikasındaki yanlış kararlar sonucu Pamukova hızlandırılmış tren kazası ile başlayan ardından Tavşancıl, Pamukkale, Bozüyük ve Çorlu ile devam eden facialar ardından davalar açılmış, soruşturmalar yürütülmüş ancak bu kazaların yaşanmasına neden olan gerçek sorumluların açığa çıkarılmaması ve cezalandırılmaması nedeniyle kazalar birbirini takip etmiştir” denildi.

Ankara’daki tren faciası davasında da aynı tabloyla karşı karşıya oldukları vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ankara-Sincan hızlı tren hattını tamamlanmadan işletmeye açtığı için TCDD Genel Müdürü İsa APAYDIN kusurludur. Diğer başka üst düzey yöneticilerin de kusurlarına yer verilen Bilirkişi Raporu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bakanlıktan soruşturma izni talebinde bulunuldu. Bakanlık tarafından yargılanma izni verilmezken Bakanlığın bu kararına itiraz edilmesi üzerine Danıştay tarafından soruşturma izni verilmemesine dair karar onandı.”