Bartın'da facianın yaşandığı maden ocağında çalışan işçi Murat Çözür, BirGün'e yaşananları anlattı. Çözür, "Çok yakın arkadaşlarımı kaybettim. Kurtarabildiğimiz canları kurtardık, kurtaramadıklarımız melek olup gittiler" dedi.

Facianın yaşandığı maden ocağında çalışan işçi, yaşananları BirGün'e anlattı

Mustafa BİLDİRCİN

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde meydana gelen paylamada can kaybı 41'e ulaşırken, patlamanın meydana geldiği maden ocağında çalışan işçi Murat Çözür, BirGün'e konuştu.

Yaşananları anlatan Çözür, "Dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama sonucunda iş yerine ivedilikle gittim, arkadaşlarımıza yardım etmek maksadıyla. Ulaştık iş yerine, ilk başlarda yoğunluk vardı. Üstümüzü giyerek yeraltına girdik. Bize patlama bölgesine hızlı bir şekilde gitmemizi söylediler, gittiğimiz taraf da kömürün çıktığı taraftı. Aşağıya indiğimizde sedyenin üzerinde cenaze torbaları vardı." dedi.

Çözür, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımızı taşıyorlardı. Bazı arkadaşlarımızın yüzleri tanınmaz haldeydi. Saat 01.00'e kadar uğraştık. Kurtarabildiğimiz canları kurtardık, kurtaramadıklarımız melek olup gittiler."

"Geçimimizi buradan sağlıyoruz" diyen Çözür, "İş yerimiz kapandı, ne yapacağız, bir kaygı içerisine girdik. Ama başkalarının hayatları da söndü. Onlara da ne olacak, nasıl bir hayat izleyecekler. Çok yakın arkadaşlarımı kaybettim. İş yerimizdeki hiçbir arkadaşımı ayırt etmem. Kurtardığımızı kurtardık, yardımcı olduk" ifadelerini kullandı.