Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede "Cumhurbaşkanımız son derece gerçekçi bir kampanya yürüttü. Kimseye sahte sözler vermedi. Aynı zamanda bir dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımız dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Başkanı Fahrettin Altun, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dezenformasyonlarla mücadele ettiğini söyledi.

Seçim sürecinin “şeffaf” ve “adil” olduğunu öne süren Altun, Erdoğan’ın kutuplaşmasının karşısında durduğunu öne sürdü.

Altun şunları söyledi: 

“Aşırı sağ ve aşırı sol partilerden müteşekkil bir koalisyonla karşı karşıya gelen Cumhurbaşkanımız son derece gerçekçi bir kampanya yürüttü. Kimseye sahte sözler vermedi. Aynı zamanda bir dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti. Bu dezenformasyon kampanyasına sadece sosyal medya trolleri değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası medya kuruluşları da iştirak etti. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanımızın rakibi de kendisini bu dezenformasyon kampanyasının borazanı haline getirdi.” 

“Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız herhangi bir toplumsal kesimi değil yalnızca rakibini karşısına aldı. Buna rağmen rakibi, siyasal kutuplaşmayı toplumsal kutuplaşmaya dönüştürmek ve kutuplaşmayı derinleştirmek için var gücüyle çalıştı. Hatta nefret söylemine başvurdu. Dün gerçekleşen seçimleri Cumhurbaşkanımız, sosyal medya şirketleri ve uluslararası medya devlerinin rakibini desteklemesine rağmen kazanmıştır.” 

 "Erdoğan Türkiyesi, sürdürülebilirliğin, huzurun, kalkınmanın, değerlerin, gücün, başarının, barışın, bilimin, haklının, verimliliğin, istikrarın, şefkatin, iletişimin, dijitalin, üretimin ve istikbalin yüzyılını getirecektir. Türkiye Yüzyılı artık başlamıştır. Kardeş, dost ve müttefik ülkeleri bu kutlu günde güçlü ve büyük Türkiye'nin yanında görmekten memnuniyet duyuyoruz."