Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tehdit edildiğini öne sürerek bazı açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı tarafından atandığı için dokunulmaz olduğu imasını yapan Altun'a CHP'den sert tepkiler geldi.

Fahrettin Altun tehdit edildiğini öne sürdü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir anda "Tehditleriniz hükümsüzdür" açıklaması yaptı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, siyasetin toplumsal talep, tercih ve kararları millet iradesine dönüştürme işi olduğunu yazarak şu ifadeleri kullandı: "Millet iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nın atadığı ve iletişimden sorumlu kıldığı bir ismin Cumhurbaşkanı'nın hukukunu içeride ve dışarıda koruması en asli görevidir. Tehditleriniz hükümsüzdür."

Altun'u kimin nasıl tehdit ettiği ise bilinmiyor. Altun konu hakkında bilgi vermezken AKP'ye yakın medya kuruluşları Altun'un açıklamasını haberleştirdi ancak tehdidin ne olduğuna dair bilgi vermedi.

Altun'un muhalefetin kendisine ve AKP'ye yönelik siyasi eleştirileri kast ettiği tahmin ediliyor.

Bir diğer ihtimal ise Altun'un Kuzguncuk'taki evinin fotoğraflanması olayıyla ilgili soruşturmanın bugün tamamlanmış olması. Bugün tamamlanan soruşturmayla Altun'un Kuzguncuk'taki evin fotoğrafını çektiği ileri sürülen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlamasıyla dava açıldı. Özçağdaş, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.Başsavcılık Altun’un evinin fotoğraflarını çeken CHP'li Özçağdaş hakkında 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlamasıyla yürütülen soruşturmada ilk olarak uzlaştırma kararı verdi.

fahrettin-altun-tehdit-edildigini-one-surdu-812163-1.

CHP'DEN SERT TEPKİLER

Altun'un "millet iradesi ile seçilmiş bir cumhurbaşkanının atadığı isim" ifadelerine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Devlet memuru olduğunu unutma. Seçilmişten daha çok siyaset yapıyorsun. Seçilenlere, hesabı millet sorar, haddini bil!" dedi.

CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de Altun'un sözlerine kişisel Twitter hesabından yanıt verdi. Çelik açıklamasında, "Yine haddini aşmış! Devlet memuru olduğunu unutmuş galiba! Hesap soracakmış! Hadi ordan!.. Kim kimden hesap soracak, kim iki büklüm utanç içinde yargılanacak, göreceğiz!" ifadelerini kullandı.