Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un boğazda kiraladığı araziye yaptırdığı çardak ve şöminenin İBB tarafından yıkıldığına ilişkin haber nedeniyle 4 gazeteci ifade verdi

Fahrettin Altun’un boğazda kiraladığı arazi ile ilgili haber nedeniyle 4 gazeteci ifade verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına ilişkin Cumhuriyet gazetesinin “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haber nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Cumhuriyet gazetesinden 4 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından emniyetten ayrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince aranarak ifade vermeleri için çağırılan Cumhuriyet gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İpek Özbey, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş, muhabir Hazal Ocak ve foto muhabiri Vedat Arık, sabah saatlerinde avukatlarıyla birlikte emniyete gelmişti.

İfade işlemleri tamamlanan Özbey, Büyüktaş, Ocak ve Arık, Vatan Caddesi'ndeki emniyet yerleşkesinden ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının bazı basın yayın organlarında yayınlanarak "terör örgütlerine hedef göstermek" suçu işlendiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. Altun ile ilgili haberlere ise erişim engeli getirilmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait kiraladığı araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı haberine imza atan Hazal Ocak hakkında önce ‘terör’ soruşturulması açılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘terör’ soruşturmasının gerekçesini “kamu görevlisinin ikametgah adres bilgilerinin yayınlanarak ailesiyle birlikte can güvenliğinin tehlikeye sokulması” olarak açıkladı.