Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinin ardından "Tüm bakanlar SS gibi küfürbaz değilmiş" paylaşımını yaptı. Bunun üzerine Koca, "Düzeltme metninizde konuyla ilgisi olmayan bir bakan arkadaşıma sataştınız. Nezaketsizlik, düzeltme olarak kabul edilemez" dedi. Özdağ ise "Nezaket dersi vermeniz gereken ben değilim" yanıtını verdi.

Fahrettin Koca ile Ümit Özdağ arasında 'Süleyman Soylu' tartışması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında Süleyman Soylu tartışması yaşandı.

Özdağ, Twitter hesabından Hatay’daki Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde Türk acil doktoru olmadığını öne sürmüştü. Paylaşımı sonrası Fahrettin Koca'nın kendisini aradığını belirten Özdağ, "Sağlık Bakanı Sayın F.Koca beni arayarak acil serviste 4 doktorun görev yaptığını, ikisinin Türk ikisinin ise Suriye kökenli olduğunu ancak Türkiye’de tıp eğitimi aldıklarını ifade etti" dedi.

Özdağ, açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak, "Kendisine ilgisi için teşekkür ederim. Bütün bakanların SS gibi küfürbaz olmadığını öğrendik" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın paylaşımı sonrası Fahrettin Koca, "Sn. Ümit Özdağ, Reyhanlı Devlet Hastanesi ile ilgili verdiğiniz yanlış bilgiyi düzeltmeniz için sizi aradım, hatanızı kendiniz düzeltin istedim. Ama düzeltme metninizde konuyla ilgisi olmayan bir bakan arkadaşıma sataştınız. Nezaketsizlik, düzeltme olarak kabul edilemez!" yanıtını verdi.

Özdağ da Koca'nın açıklamasına yanıt vererek, "Verdiğiniz bilgiyi kamuoyu İle paylaştım, teşekkür ettim. SS’nin konu İle alakası yok.Benimle var.Nezaket dersi vermeniz gereken ben değilim.Ayrıca ben hata yapmadım, vatandaşın derdini naklettim.Sizin aramanız gereken Reyhanlı’da sayıları iyice azalmış Türk vatandaşları" ifadelerini kullandı.